9/12/11

Encara queden desvergonyits: Uns vint diputats de la Diputació de Barcelona guanyen 10.000 euros al mes


Uns vint dels 51 diputats de la Diputació de Barcelona tenen uns ingressos anuals de prop dels 100.000 euros (és a dir, 10.000 euros a mes), sumant-hi el sou i les dietes, segons un reportatge que publica el diari 'El País'. Això, tot i que la Diputació ha rebaixat els sous diversos cops en els darrers anys, l'últim dels quals, aquest mes de juny quan el nou govern de Salvador Esteve [a la imatge] va reduir d'un 15% les retribucions.

Segons aquesta informació, el propi Esteve és qui té el sou més alt de la Diputació, amb 115.700 euros a l'any. A continuació hi ha 11 diputats que cobren 96.900 euros i 16 que en cobren 83.500. A aquestes quantitats cal sumar-hi el que cobren de dietes dels seus ajuntaments. Els membres de les diputació són tots ells alcaldes o regidors de municipis de la seva demarcació (Barcelona, en aquest cas). Com que la llei no permet cobrar més que un sou públic, la major part han renunciat al que els pertoca a l'ajuntament, que sol ser més baix que el que paga la Diputació. 

La 'trampa' de les dietes
Però, feta la llei, feta la 'trampa'. Els ajuntaments no els poden pagar un altre sou, però els paguen dietes per assistir a plens i comissions. Unes dietes que poden arribar als 46.500 euros en el cas de l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP).
En l'altre extrem, els alcaldes d'Igualada, Marc Castells (CiU) i Castellar del Vallès, Ignasi Giménez (PSC), van renunciar a cobrar cap dieta dels seus ajuntaments i només reben els 83.500 euros que els paga la Diputació.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario