30/12/11

L’exèrcit dels Estats Units inventa un sandvitx de pollastre que no caduca en tres anys


L’exèrcit dels EUA, a més del més gran i dotat del món, es conegut per la ingent quantitat de recursos que destina a la investigació en noves armes i tàctiques de combat. Ara, presenta la seva nova ‘arma’, un sandvitx de pollastre amb salsa barbacoa que dura tres anys sense caducar.


Donar als soldats una bona alimentació és fonamental en un exèrcit però, en situacions de combat, moltes vegades aquesta alimentació es redueix a sobres que encara que nutritius no tenen gaire gust.

Ara, investigadors del Centre de Investigació, Desenvolupament i Enginyeria pels Soldats ha creat un sandvitx de pollastre amb salsa barbacoa que pot durar fins a tres anys sense fer-se malbé, immune als bacteris, i que està bo. El mateix centre ara està treballant en una porció de pizza de les mateixes característiques i 'baggels', ‘burritos’ i altres delícies clàssiques de la cuina nord-americana, en declaracions a la revista 'New Scientist'.

L’embolcall de l’aliment absorbeix l’oxigen, afegint ferro que l’atrapa, i s’ha controlat el pH, l’aigua (en combinació amb un altre element) i la humitat del sandvitx de tal forma que els bacteris no puguin arribar a descompondre el suculent pollastre amb salsa barbacoa.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario