30/1/12

1.000 euros a compte de la nòmina de gener a cada treballador de Spanair


El futur dels treballadors de Spanair continua sent incert després de l'anunci sobtat de cessament de les activitats de l'empresa, però, com a mínim, aquest diumenge han sabut que podran comptar amb una part de la nòmina de gener. L'aerolínia ha comunicat al comitè d'empresa l'ingrés de 1.000 euros en els comptes bancaris dels més de 2.000 treballadors per cobrir una part del que haurien de cobrar. La companyia ha citat els representants sindicals dimecres que ve.
Els treballadors de Spanair van ser informats per correu electrònic divendres a la nit de la suspensió de l'activitat de la companyia. Al personal de vol se'ls informava, a més, que es trobaven en situació de permís retributiu i de suspensió temporal. El personal de terra i d'oficines, però, segons un comunicat de l'empresa, ha de presentar-se dilluns al seu lloc de treball.

Alguns d'aquests empleats van intentar obtenir més informació concentrant-se dissabte a les oficines de la companyia a l'Hospitalet de Llobregat, però no hi havia ningú per respondre a els seves preguntes: S'havien quedat sense feina? Cobrarien la nòmina de gener? Quan podran accedir a la prestació d'atur? Hi haurà indemnitzacions?

Els treballadors, a excepció dels de Recursos Humans, ni tan sols poden accedir a les instal·lacions de l'empresa, ja que les seves targetes d'accés han quedat inactives.

Ara ja saben que tenen 1.000 euros al compte corrent a compte de la nòmina. No és el 100% del que els correspon, expliquen fonts de la USOC, el sindicat majoritari al comitè d'empresa de Barcelona, però garanteix almenys que els treballadors podran comptar a final de mes amb una part dels seus sous. Fonts de l'empresa han explicat que s'espera pagar-ne la totalitat durant els pròxims dies.

Els treballadors de Spanair, però, no són els únics afectats per la decisió de l'empresa. Uns2.000 llocs de treball més depenen indirectament de l'aerolínia.

Cridats dimecres a negociar

La direcció de l'aerolínia ha convocat el comitè d'empresa a una reunió dimecres que ve a la seu de les oficines de Spanair a Barcelona.

Els sindicats donen per fet que Spanair presentarà aquest dilluns mateix concurs voluntari de creditors per  procedir a una liquidació ordenada de la companyia, que només el 2010 va perdre 115 milions d'euros.

Els representants dels treballadors consideren important que es presenti el concurs com més aviat millor per accedir a la prestació de desocupació.



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario