31/1/12

En defensa de la sanitat pública

Nota de Premsa que ens fa arribar el PSC de Castelldefels, 
i que reproduïm tal qual l’hem rebut

El PSC dóna suport a dues propostes del teixit social de la ciutat en defensa de la sanitat pública i en contra de què la biblioteca deixi de portar el nom del poeta local Ramon Fernàndez Jurado

El Grup municipal Socialista va donar suport a la moció en defensa de la Sanitat Pública que va presentar la Federació d’Associacions de Veïns de Castelldefels en el ple celebrat el passat 26 de gener. El portaveu Socialista, Joan Sau, va assenyalar que “els socialistes sempre hem apostat per la salut pública i comunitària com a un element essencial de la política sanitària del pais i ho seguirme fent, ara més que mai”.
Les conseqüències de les retallades en matèria sanitària del govern de la Generalitat ja han tingut repercussió a Castelldefels. El tercer ambulatori de la ciutat, que havia de construir-se en uns terrenys cedits per l’anterior equip de govern municipal a Ca n’Aymerich, ha quedat aparcat. Per denunciar aquesta situació i les retallades de la ciutat, al voltant de 400 persones es van manifestar el dia 26 pels carrers de la ciutat, poc abans de la celebració del ple municipal.
Ho poden disfressar com vulguin i culpabilitzar a qui vulguin, però la realitat és que, després d’un any de CiU al govern de la Generalitat, els catalans estan perdent la confiança en un govern que no ha complert les seves promeses ni tampoc les expectatives falsament generades”, va indicar Sau. El portaveu del Grup Socialista va assenyalar també que “l’ara president Mas ens deia que amb menys hem de fer més. Finalment, el que ha passat és que hem de pagar més per rebre menys”.

Rebuig al canvi de nom de la biblioteca
D’altra banda el portaveu Socialista va desmuntar les mentides amb què l’equip de govern de PP i CiU van justificar el canvi de nom de la biblioteca aprofitant el seu trasllat a les noves instal·lacions. En contra del que assegurava el decret de l’alcalde de què mai s’havia arribat a aprovar oficilament el nom de Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, Sau va posar de manifest que aquesta denominació va ser acordada per unanimitat de tots els partits polítics en el ple de març de 1986. Sobre el segon argument de PP i CiU per canviar aquest nom pel de Biblioteca Central –que es donava compliment a la denominació establerta per l’Àrea Metropolitana de Barcelona- Sau va recordar que aquest organisme no té potestat per posar noms als equipaments municipals. El minim que poden fer és demanar disculpes, va afirmar Sau.
El PSC va donar suport a la proposta presentada pel grup de poesia Alga –en favor del consens- perquè la biblioteca passi a dir-se Biblioteca Central Ramon Fernàndez Jurado.

Planejament del barri de la Ribera.
Per últim, el Grup Socialista va donar suport a l’inici a la modificació del Pla General Metropolità en el sector del barri de la Ribera, que té l’objectiu de reordenar i donar solució als problemes urbanístics d’aquesta zona. D’aquesta manera, el PSC posa de manifest la seva voluntat d’exercir una oposició responsable donant suport a aquelles propostes que tinguin com a objectiu la millora de la ciutat i la vertebració del territori.

Castelldefels, 31 de gener de 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario