29/2/12

Nota de Premsa del PSC de Castelldfels sobre el desnonament de families a Castelldefels





PP i CiU es neguen a prendre 
mesures per paralitzar els 
desnonaments de famílies 
a Castelldefels




Els partits que formen el govern municipal aproven una moció en què exclouen aquesta petició de la Federació d’Associacions de Veïns que havia estat recolzada pel PSC

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelldefels (format per PP, CiU i AVVIC) ha tancat la porta a la possibilitat de treballar a nivell municipal per evitar els desnonaments de famílies a Castelldefels per no poder fer front a la hipoteca dels seus habitatges. Aquesta iniciativa formava part d’una proposta impulsada per la Federació d’Associació de Veïns de Castelldefels, que va ser recolzada pel PSC en el darrer ple municipal, en relació a la dació en pagament (si el banc executa la hipoteca i es queda amb l’habitatge, la totalitat del deute queda liquidada).

La moció instava a l’Ajuntament, més enllà de les mesures de competència estatal, a estudiar les mesures a emprendre a nivell municipal per paralitzar els desnonaments, creant una comissió especial mixta en què participin representants del ple municipal i de les associacions d’afectats, veïnals i altres organitzacions socials coneixedores de la problemàtica. L’objectiu d’aquesta comissió era buscar alternatives que evitin els desnonaments per motius econòmics. I en els casos que no sigui possible, garantir el reallotjament digne de les famílies afectades.

El govern municipal va presentar una proposta alternativa sense aquesta referència a l’àmbit local i basada en el que ha aprovat el Govern de Rajoy (aplicació voluntària de la dació en pagament per part de les entitats financeres i només en el cas de famílies en què tots els membres es trobin a l’atur i sense ingressos). Aquesta proposta va ser qualificada pel portaveu del Grup Municipal Socialista, Joan Sau, com a “una autèntica presa de pèl”.

Moció contra la reforma laboral
D’altra banda, en el mateix ple municipal PP, CiU i AVVIC van rebutjar una moció en contra de la reforma laboral que havia estat presentada pel PSC. Sau va assegurar que la reforma laboral aprovada pel govern de Rajoy és  més aviat és una ruptura laboral, que no reactivarà l’economia ni generarà ocupació”. El portaveu Socialista va indicar també que la reforma no “garanteix la creació de treball estable (durant el primer any l’acomiadament serà lliure i gratuït), es limiten els drets dels treballadors i es condemna els joves a la precarietat”.

Acomiadament de treballadors municipals
Durant el ple Joan Sau també va mostrar la seva disconformitat amb l’acomiadament de 23 treballadors i treballadores municipals “que estaven fent una tasca important en la prestació de serveis a la ciutadania”. El portaveu socialista va criticar que el govern municipal de PP i CiU s’escudin en un Reial Decret “que ha estat dictat per un govern del PP i per tant alguna corresponsabilitat tindran. No poden passar de puntetes com si no anés amb vostès”, va dir Sau.

El portaveu socialista va asseugrar que l’equip de govern municipal “prefereix fer veure que es rendeix a la fatalitat, quan en realitat tot apunta a que ja els va bé” i va demanar que facin marxa enrera en els acomiadaments. “Parlin amb els sindicats sobre les mesures alternatives als acomiadaments, escoltin a aquells que de moment són els únics que han fet un gran esforç per contribuir a paliar la difícil situació actual i arribin a una solució satisfàctoria per a tothom”, va afirmar Sau.

El tercer ambulatori
El Grup Municipal Socialista també va interpelar al govern municipal sobre el vot contrari de CiU i l’abstenció del PP al Parlament en la votació de l’esmena que hauria permès tirar endavant la construcció del tercer ambulatori de Castelldefels.

Per últim, es va lamentar la mala relació que l’equip de govern manté en l’actualitat amb la Xarxa Empresarial i Comercial de Castelldefels (XECC) en el pitjor dels moments donada la crisi econòmica i el seu impacte en el teixit econòmic de la ciutat.

Castelldefels, 29 de febrer de 2012

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario