29/2/12

Sonia Corrachano, de 35 anys i nascuda a l’Hospilatelt de Llobregat, nova directora de l’areoport de Barcelona


  S’encarregarà de gestionar els 47 aeroports de la xarxa i 2 heliports

L’actual director de l’aeroport de Barcelona 
anomenat nou director de la Xarxa d’Aena

Ÿ       La nova directora de l’Aeroport de Barcelona - El Prat fins 
ara era responsable de la Divisió d’Operacions, del mateix aeroport

El Consell d’Administració d’Aena Aeropuertos ha nomenat Fernando Echegaray nou director de la Xarxa d’Aeroports. Aquesta nova Direcció es responsabilitzarà de la gestió i el desenvolupament de tota la Xarxa Aeroportuària i d’ella dependran els directors dels aeroports de Madrid-Barajas, Barcelona-el Prat, Palma de Mallorca, Màlaga-Costa del Sol, Alacant així com els directors de grup d’aeroports. Les àrees d’Operacions, Seguretat, Serveis i Atenció al Client, també respondran davant aquesta Direcció.

Fernando Echegaray, que seguirà supervisant molt de prop el desenvolupament del Pla estratègic 2012-2015 de l’aeroport barceloní, va ser nomenat director de l’Aeroport de Barcelona-el Prat el febrer de 2006 i, entre els diferents projectes que ha liderat, destaca l’entrada en servei de la terminal T1, una de les obres més importants de l’àmbit aeroportuari en els darrers anys. Anteriorment, Echegaray havia dirigit els Aeroports del Grup Canàries, l’Aeroport de Tenerife Sud i ha estat també Director Tècnic Operatiu de la Sociedad Mexicana Aeropuertos Mexicanos del Pacífico, gestionant 12 aeroports i més de 20 milions de passatgers.

El seu nomenament com a director de la Xarxa d’Aena Aeropuertos suposa la consolidació com a gestor aeronàutic i avala una trajectòria professional de més de 26 anys d’experiència.

Una dona, directora de l’Aeroport de Barcelona-el Prat
Per primera vegada, una dona dirigirà l’Aeroport de Barcelona-el Prat. Es tracta de Sònia Corrochano, nascuda a l’Hospitalet de Llobregat el 25 de juny de 1975 i llicenciada en Enginyeria Superior Aeronàutica per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM). Corrochano ocuparà el lloc a partir de demà, dia 1 de març. Fins el moment, exercia com a responsable de la Divisió d’Operacions d’aquest mateix aeroport, liderant i supervisant els departaments de handling, gestió i planificació d’operacions i seguretat aeronàutica. El seu nomenament garanteix la continuïtat del treball realitzat fins ara conjuntament amb Echegaray.

La seva trajectòria professional passa per diferents àrees, com el Pla Barcelona, on va desenvolupar funcions com la integració d’instal·lacions i arquitectura de la nova Terminal T1, la coordinació dels contractistes i assistències tècniques de control i vigilància dels 11 projectes en qua es va dividir la T1 i la gestió del sistema d’informació per a mantenir actualitzat l’avanç de l’obra.

El febrer del 2007 va ser designada cap del Departament de Gestió Operativa, on, entre altres funcions, va destacar la seva col·laboració amb Aena Internacional en un projecte dut a terme a Angola per realitzar una avaluació i una assistència tècnica d’aeroports.

Des de juny del 2011 fins ara, Sonia Corrochano, exercia com a cap de la Divisió d’Operacions. A partir de demà assumirà un nou càrrec i nous reptes entre els que destaca implementar el nou pla comercial de l’aeroport, gestionar el nou pla generat pels canvis en el sector aeronàutic i consolidar el creixement de l’aeroport, fonamentalment en l’àmbit dels vols intercontinentals. 

Entre altres activitats d’interès, cal mencionar la seva participació com a coautora del llibre ‘Sistemas de agua y saneamiento en Centro América’ i la seva col·laboració amb la ONG Ingeniería Sin Fronteras.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario