24/4/12

Comunicat del PSC-Castelldefels puntualitzant algunes situacions del procés de construcció de la nova biblioteca



Un gran dia per a Castelldefels: 
la nova biblioteca obre les seves portes

Castelldefels ha celebrat una vegada més la diada de Sant Jordi com una gran festa de la cultura. Aquest any, però, la celebració d’una de les cites més entranyables del nostre calendari ha tingut a la nostra ciutat un valor afegit: la posada en funcionament de la nova biblioteca.
Entendran que, tot i no formar part ara del govern municipal, els socialistes de Castelldefels ens sentim particularment orgullosos de veure com la biblioteca cobra vida. La construcció de la biblioteca va ser un dels eixos del treball del govern que vaig tenir l’orgull d’encapçalar fins l’any passat. Vam deixar tot enllestit i ben planificat, fins i tot els diners per comprar el mobiliari. De fet, l’actual equip de govern només ha hagut d’afegir diners per a comprar 15 ordinadors. Per això no deixa de sorprendre que l’alcalde del PP digui que ha hagut de fer un gran esforç pressupostari, amb una inversió de 800.000 €! La veritat és que a aquestes alçades no ens hauria de sorprendre aquesta dèria per atribuïr-se coses que no han fet.
Nosaltres sí que volem reconèixer el treball que correspon a cadascú. Per això és just reconèixer l’aportació de la Diputació de Barcelona. Aquesta institució va ser qui va dimensionar l’equipament, seguint l’estàndard que fixa la seva Xarxa de Biblioteques Públiques, i va ser també l’encarregada de fer el pla d’usos per a la biblioteca que nosaltres, des del govern, vam aplicar.
No els mentiré que hi ha un fet que deixa un mal sabor de boca que ens impedeix assaborir plenament aquest moment tan important per a la vida cultural i social de Castelldefels. La biblioteca obre les seves portes sense que el govern municipal de PP i CiU hagi rectificat la seva decisió de eliminar del nom de la biblioteca la referència al poeta local Ramon Fernàndez Jurado, una persona que va fer molt per la cultura a Castelldefels. A la dèria per atribuir-se el treball d’altres, a aquest govern cal sumar la dèria per voler esborrar la història.
I obre, a més, com de puntetes, sense una inauguració oficial. Sembla ser que a l’actual equip de govern aquest equipament els molesta. Encara ressonen en les oïdes de molts ciutadans i les ciutadanes les paraules de l’alcalde del PP en un programa de televisió, acusant-nos de preocupar-nos més de construir una biblioteca a Castelldefels que de la TDT. La veritat és que sí, que àmbits com la cultura i l’educació són i continuaran sent una prioritat per als socialistes, tant si governem com si estem en l’oposició. Per això vam invertir en la biblioteca i en dotar la ciutat d’una bona xarxa de guarderies públiques; per això vam impulsar programes com el pla de foment de la lectura. Perquè estem convençuts que la cultura i l’educació ens fa més lliures i és la porta de tots els éssers humans a un futur millor.

 





Joan Sau
Portaveu del Grup Municipal Socialista



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario