28/5/12

Aigües de Barcelona renova la instal·lació que discorre pel passeig de la Marina



El projecte ha consistit en la renovació, en vàries fases, de la canonada de 600 mm de diàmetre • Amb un sistema innovador, l'actuació s'ha dut a terme des de la zona d'aparcament, reduint al mínim l'afectació al trànsit, a l'ús dels guals, i als accessos als habitatges
Aigües de Barcelona ha renovat les instal·lacions d'aigua que dicorren pel passeig de la Marina. Amb aquest projecte, la companyia culmina un ambiciós pla de renovació amb l'objectiu de millorar la xarxa de transport al barri marítim del terme municipal de Castelldefels. 
El sistema emprat per a la renovació ha estat el relining, un sistema d'entubat sense rasa que ha permès minimitzar l'afectació que suposaria una obra d'aquestes característiques per a la mobilitat de la zona, minimitzant les molèsties als habitants del barri. A més, suposa una considerable reducció en l'impacte mediambiental de l'obra civil que s'ha realitzat, concentrant-lo en punts aïllats.
Amb aquest sistema de renovació de canonades sense obertura de rasa s'ha aprofitat el tub existent per passar per dins una nova canonada de menor secció, evitant obrir tot el carrer per instal·lar-hi la nova, amb la important reducció de soroll i molèsties associades que habitualment suposen les obres realitzades amb rasa oberta convencional. L'impacte als veïns s'ha limitat únicament, a variacions en el trànsit, reducció temporal d'algunes places d'aparcament, i talls puntuals del carrer el dia en què va introduir-se la nova canonada.
Des del punt de vista més operatiu, el nivell freàtic ha afegit complexitat tècnica a l'obra. Per a solucionar-ho, s'han entibat les cates amb planxes de ferro reforçades amb bigues. En dues d'aquestes s'ha hagut d'instal·lar un sistema d'esgotament d'aigua (well-points) que, mitjançant unes canyes clavades al terreny, i connectant-lo a una bomba d'aspiració, ha aconseguit mantenir el nivell freàtic per sota de la zona de treball mentre han durat les obres.
Tanmateix, la ubicació de la canonada al llarg del procés d'instal·lació ha permès treballar des de la zona d'aparcament, reduint al mínim l'afectació al trànsit, a l'ús dels guals, i als accessos als habitatges.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario