31/7/12

El PSC mostra la seva preocupació pel fet que la prolongació de l’horari de les terrasses dels bars perjudiqui el descans dels veïns de Castelldefels


NOTA DE PREMSA QUE ENS FA ARRIBAR
EL PSC de CASTELLDEFELS

El govern municipal de PP, CiU i AVVIC ha modificat la normativa perquè els establiments puguin estar oberts fins a les 4h de la matinada els caps de setmana d’estiu, Nadal, Carnestoltes i Setmana Santa.

El PSC ha alertat que la prolongació de l’horari de les terrasses aprovada pel govern municipal (format per PP, CiU i AVVIC) pot suposar un perjudici pel descans de molts veïns i veïnes de Castelldefels. Amb aquesta decisió –inclosa en les modificacions que l’Ajuntament ha introduït a l’Ordenança del Civisme- des de l’1 de juny fins al 15 de setembre els establiments podran tancar a les 3.30h de la matinada, entre setmana, i a les 4h les nits de cap de setmana i vigília de festiu. Aquests horaris també s’aplicaran la setmana de Carnestoltes i la de Setmana Santa, així com la del 21 de desembre al 6 de gener.

 El portaveu del Grup Socialista, Joan Sau, s’ha mostrat partidari de buscar una solució que contempli “un equilibri que donés mínimament satisfacció als ciutadans que volen descansar i als professionals que volen desenvolupar la seva activitat el màxim temps possible”. Sau ha afegit que “amb aquests horaris difícilment es pot garantir el descans dels veïns. Es pot entendre en dies especials, però no durant 4 o 5 mesos”.

Retallades als treballadors municipals
D’altra banda, El Grup Socialista ha denunciat “les presses” amb què el govern municipal de Castelldefels ha adoptat, 20 dies després de que fos publicat al BOE, el decret de mesures aprovades pel Govern espanyol que canvia de forma unilateral les condicions laborals dels treballadors públics. Segons Sau “una vegada més, a Castelldefels han volgut ser més papistes que el Papa”, i l’equip de govern de PP, CiU i AVVIC ho han escoltat les recomanacions de l’Associació de Municipis de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (de la qual l’alcalde de Castelldefels és vicepresident), en el sentit de donar un marge de dies per arribar a acords amb els treballadors.

Sau ha criticat la poca voluntat negociadora de l’alcalde del PP i ha posat de manifest que aquestes mesures suposen un enduriment de les condicions econòmiques, laborals i socials del personal municipal. El portaveu Socialista ha assegurant que “no es pot posar al mateix nivell les retallades als treballadors públics i l’amnistia fiscal que estan aplicant en aquests moments als que no han complert les seves obligacions amb Hisenda. No és justs ni tan sols és digne”.

El PP es queda sol en contra de la immersió lingüística
Per últim, el ple municipal de juliol ha aprovat una moció de suport a la política d’immersió lingüística en les escoles. El PP va ser l’únic grup municipal que va votar en contra.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario