10/10/12

El PSC s'enfonsa en intenció de vot directa, segons el CEO




Obtindria un 3,1% dels vots, menys que ERC (5,9%) i ICV-EUiA (3,4%). CiU obté un 26,3% d'intenció de vot. L'enquesta augura una "majoria absoluta còmoda" de Mas

El PSC segueix caient a les enquestes electorals. Segons l'últim informe del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO), els socialistes només tenen un 3,1% d'intenció directa de vot, per darrere d'ERC (5,9%) i d'ICV-EUiA (3,4%). Només un de cada quatre votants que diu haver votat el PSC el 2010, tornarà a votar-los ara.
El partit més ben posicionat és CiU, amb un 26,3% de la intenció directa de vot. El director del CEO, Jordi Argelaguet, ha assegurat que la intenció directa de vot cap a CiU augura una "majoria absoluta còmoda" per a Artur Mas.

Pel que fa a la resta de partits, el PP té un 2,8% d'aquesta intenció de vot, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), un 1,4%, i Solidaritat Catalana per la Independència, un 1,3%. 

De tota manera, aquestes dades són d'intenció de vot directe, i encara hi ha un 34,6% d'indecisos.

Què és la intenció de vot directa?
Des que es va crear, el Centre d'Estudis d'Opinió va decidir no 'cuinar' les dades. No les tracta. L'organisme encarrega a empreses externes la realització de les entrevistes, verifica que la mostra s'hagi agafat correctament i que no hi hagi errors i les fa públiques. És el que s'anomena intenció de vot directa, sense tenir en compte aspectes clau de la demoscòpia, com el vot ocult o l'abstenció. 



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario