26/10/12

L’Ajuntament de Castelldefels fa cas als veïns i al PSC i rebaixa els requisits per accedir a un pis municipal de lloguer assequible



 NOTA DE PREMSA QUE ENS FA ARRIBAR EL PSC-CASTELLDEFELS,
i que publiquem tal qual l’hem rebuda.



El portaveu Socialista Joan Sau celebra que el govern de PP i CiU “hagi entrat en raó”, però assegura que encara es poden introduir més millores com ara revisar el requisit de tenir contracte indefinit o d’un mínim d’un any



El PSC “celebra” que l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelldefels (format per PP, CiU i AVVIC) hagi introduït canvis en els requisits per optar a un dels habitatges protegits municipals per a joves i gent gran que s’han construït al barri de Canyars. El govern municipal va rebaixar, en el ple celebrat ahir, el límit mínim d’ingressos exigibles, tal i com havien demanat entitats veïnals com la Federació d’Associació de Veïns de Castelldefels i algunes forces polítiques com ara El PSC, i després de que ploguessin les queixes ciutadanes.
Com es recordarà el reglament establia que per optar a un dels 135 pisos de la promoció municipal del carrer General Palafox calia tenir uns ingressos mínims mensuals de 1.500 € aproximadament, en el cas dels habitatges d'una habitación. En el ple municipal celebrat ahir l’Ajuntament, amb el vot favorable del PSC, ve rebaixar aquest límit a 1.000, 1.500 i 2000 € segons la tipologia de vivenda. “Celebrem que cinc mesos després hagin entrat en raó i comencin anar pel bon camí”, va manifestar el porta veu del Grup Socialista, Joan Sau. Sau va posar en evidència, però, que el passat mes de maig, quan es va aprovar el reglament, l’equip de govern va assegurar que el preu del lloguer l’establia la Generalitat i que el reglament l’havia redactat l’empresa concessionària.
Sau va assenyalar que encara hi ha moltes coses del reglament que són millorables, per exemple el fet que “tot i la rebaixa del límit mínim d’ingressos, encara es queden fora les persones que cobren el salari mínim interprofessional”. En canvi, els ingressos màxims per optar a un dels habitatges continuen estant en 48.000 € anuals. Les persones que cobren aquests diners no tenen cap problema per accedir un pis en el mercat lliure.
El portaveu Socialista també va criticar que no s’hagin volgut revisar, tal com demanava el PSC, els requisits contractuals que s’exigeixen a les persones que opten a un pis (l’Ajuntament demana tenir contracte indefinit o de durada superior a un any, uns requisits que molts joves no poden complir).

PP i CiU eliminen el menjador social previst en el projecte
El PSC també va mostrar el seu desacord a la decisió del govern municipal  d’eliminar el menjador social que contemplava el projecte en uns locals situats en els baixos dels edificis. “Entenem, i més en l’actual situació econòmica, que es tracta d’un servei prioritari per a cada vegada més ciutadans”, va manifestar Sau. 


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario