27/11/12

Imputen l'alcalde Manuel Bustos (PSC) en una operació anticorrupció a Sabadell

Diversos ciutadans celebren amb cava la imputació de l'alcalde

L'alcalde del PSC diu que té la "consciència tranquil·la".

Hi ha 8 empresaris detinguts pel cas.

Es tracta d'una operació dels Mossos d'Esquadra dirigida per la fiscalia 
anticorrupció de Catalunya i el jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell.

També escorcollen les dependències d'Aigües de Sabadell

Diversos agents de paisà dels Mossos d'Esquadra, encapçalats per alts comandaments de l'àrea d'investigació del cos, han desembarcat aquest dimarts al matí a l'Ajuntament de Sabadell per una investigació contra la corrupció urbanística. L'operació la dirigeix el jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell i ja ha imputat l'alcalde de la ciutat, el socialista Manuel Bustos, que està citat a declarar els pròxims dies. El mateix alcalde ha confirmat que està imputat, en declaracions a Catalunya Ràdio. També ha confirmat que està imputada la tinent d'alcalde d'economia Montserrat Capdevila. Bustos ha dit "amb tota la solemnitat" que té "la consciencia tranquil·la" i que la seva gestió és "absolutament transparent" i "noble". També ha assegurat que si es demostra que hi ha irregularitats dimitirà. L'alcalde farà una roda de premsa a les 13 h. per donar detalls del cas.
Ja hi ha 8 empresaris detinguts, entre els quals l'exregidor del PP Jordi Soriano. S'investiga la seva implicació en el pagament de comissions i caldrà veure quina implicació hi ha per part dels càrrecs públics, als quals haurien pagat a canvi d'aconseguir adjudicacions.
Des de primera hora del matí, els agents han actuat amb molta discreció a l'Ajutament de Sabadell, no hi ha cap agent uniformat ni cap vehicle policial. Els agents anaven encapçalats per alts comandaments de la divisió d'investigació dels Mossos i el Fernando Bermejo, un dels dos fiscals de Catalunya que treballen en l'àrea anticorrupció.
A través d'un comunicat, la Fiscalia de Catalunya ha confirmat que s'estan portant a terme diverses entrades i escorcolls a Sabadell, i també detencions, tot i que remarca que la causa ha estat declarada "secreta".
Segons ha pogut saber l'ARA, els mossos també escorcollen les dependències d'Aigües de Sabadell, on han demanat als comptables que hi treballen que marxin per realitzar l'operació.
ICV denuncia "pressions" per posar sobre la taula presumptes "irregularitats"
La portaveu d'ICV a Sabadell, Carme García, ha assegurat en declaracions als periodistes que en l'anterior legislatura el grup local va rebre "pressions fortes" per haver posat sobre la taula presumptes "irregularitats". García ha assegurat que les pressions van venir del propi govern de la ciutat i de "diversos sectors". També ha explicat que ICV va posar diverses denúncies i que "algunes es van arxivar". García ha lamentat que la ciutat hagi de ser notícia per un cas de presumpte corrupció.
Alguns ciutadans s'han aplegat davant la casa de la vila amb gots de plàstic i han obert una ampolla de cava per celebrar l'operació policial. 
Policia i... visita escolar
L'Ajuntament de Sabadell ha anul·lat totes les convocatòries públiques previstes per aquest dimarts, entre les quals n'hi havia una amb la presència de l'alcalde.
El dispositiu policial a l'Ajuntament vallesà coincideix amb una visita guiada d'un grup d'escolars d'uns 10 anys. Els nens han arribat amb naturalitat fent el xivarri normal i un agent municipal que hi ha a la porta ha avisat una de les metres i l'ha fet entrar abans per parlar-hi i advertir-la de la situació especial que es viu avui, no detectable des de l'exterior. Quan ha sortit, la mestra ha dit als nens: "Molt silenci que avui hi ha molta gent aquí".

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario