3/12/12

El PSC demana a l’Ajuntament que retiri la decisió d’obligar a instal·lar un nou model de quiosc al carrer



 Nota de Premsa que ens fa arribar el PSC - Castelldefels
 La mesura aprovada pel govern municipal
de PP, CiU i AVVIC “per millorar la imatge de la ciutat”
obligarà als quiosquers a fer una inversió de 40.000 € 
aproximadament si volen continuar amb el negoci.


El PSC vol que l’equip de govern municipal (format per PP, CiU i AVVIC) faci marxa enrere en la seva decisió d’obligar als adjudicataris dels quioscos situats a la via pública a instal·lar un nou model. Aquesta mesura municipal obligarà als quiosquers a fer una despesa econòmica (que pot arribar als 35.000 o 40.000 €) que serà molt difícil d’assumir en l’actual cojuntura de profunda crisi econòmica. El portaveu del grup Socialista, Joan Sau, ha demanat a l’Ajuntament que prorrogui les actuals condicions d’adjudicació i es reuneixi amb els representants del col·lectiu, perquè “consensuadament, arribin a unes bases que donin satisfacció a tothom”.
El govern municipal va modificar en el ple del mes d’octubre les noves condicions per a la renovació de la concessió d’aquests establiments situats al carrer. Entre els canvis en la normativa, l’Ajuntament va introduir l’obligatorietat d’adoptar uns nous models estandaritzats dels quioscos de premsa situats a la via pública per criteris d’imatge. El PSC considera que la imatge de la ciutat no pot significar que aquests serveis públics deixin de ser viables econòmicament. “No ens podem permetre a Castelldefels que, si ho hi ha interessants que concursin s’acabi perdent aquest servei. En aquesta ciutat, últimament, ja hem perdut massa coses”, ha dit Sau.
La decisió del govern municipal ha aixecat les protestes del col·lectiu de venedors de premsa i la resposta solidària de molts ciutadans i ciutadanes, fins al punt que ja s’han recollit més de 6.500 signatures de suport.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario