11/12/12

Més núvols a la costa i fred de primera categoria a l'interior


Avui al migdia les temperatures seran baixes, fins i tot una mica més que ahir en algunes comarques del nord i a la costa central, on farà menys sol que ahir.

Avui en general farà sol, però el dia serà variable a la costa central i a les Illes. Els núvols arribaran a tapar el cel a l'entorn de Barcelona a partir del migdia, i aquesta nit fins i tot es podrien escapar algunes gotes a prop de mar, sobretot en el tram entre Mataró i Tarragona, ben poques, en tot cas.
El núvols que ronden per la costa central fan que l'entorn de Barcelona el matí d'avui no sigui tan fred com el d'ahir, però en general avui l'ambient també és de ple hivern, i cal abrigar-se bé.
Demà dimecres els núvols costaners seran més abundants, i els risc de xàfecs febles augmentarà, sobretot a la tarda. Sempre seran precipitacions dèbils, poc extenses i que deixaran poca aigua, però demà algunes estones pot arribar a fer falta el paraigua, sobretot en àmbits com el Garraf i el Penedès. De nit serà quan més risc de pluja hi haurà, i algunes gotes podrien arribar fins a la Costa Brava.
Dijous una entrada de vent de ponent farà marxar l'ambient d'hivern de forma sobtada, i el cap de setmana hi haurà fins a 10 graus més que avui.

Divendres clara pujada de la temperatura
L'ambient de ple hivern continuarà fins dijous, però els termòmetres faran una clara pujada a partir de divendres, amb l'entrada d'una massa d'aire més càlida que provocarà una pujada de les temperatures de 7 o 8 graus ben bé. Això es notarà a partir de divendres, i durant el cap de setmana serà evident que el fred haurà marxat per uns quants dies.
Divendres arribarà un altre front, que també deixarà pluges febles, tot i que en aquest cas afectaran sobretot les comarques interiors i el Pirineu. La cota de neu pujarà clarament, i ja no nevarà per sota dels 2.000 metres. El vent serà un dels protagonistes d'aquest canvi d'ambient. Entre divendres i dissabte bufarà amb cops moderats de ponent.
El cap de setmana probablement aniran circulant bandes de núvols prims a estones, però per ara res fa pensar en pluja, ni tampoc en fred intens.
A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario