3/2/13

Confeti i crits de "vull el meu sobre" davant la seu del PP de Catalunya: un miler d'indignats protesten pels sobresous



 Publicat pel diari ARA
Unes 1.300 persones s'han concentrat aquest dissabte al vespre davant la seu del PP al carrer Urgell de Barcelona en protesta per l'escàndol de suposada corrupció que afecta la cúpula del partit a Madrid, després que 'El País' va publicar uns extractes de la comptabilitat de l'extresorer Luis Bárcenas en què es reflectien sobresous en negre a dirigents populars. Mariano Rajoy ha negat aquest dissabte totes les acusacions.Els manifestants han sortit de la plaça de Catalunya quan eren dos quarts de set tocats amb pancartes contra el PP. La marxa l'ha convocat el moviment dels indignats.
Els manifestants, entre els quals hi havia famílies, pensionistes, gent jove i de mitjana edat, han avançat amb crits de "Dimissió" i "No hay pan para tanto chorizo", un lema popularitzat des del moviment 15-M. Alguns dels assistents a la marxa duien banderes republicanes i les pancartes resaven frases com "Rajoy dimisión", "Quiero mi sobre", "Polítics, corruptes tots" i "Aquí hay que limpiar". Els crits pujaven de to quan el que es demanava la dimissió del president del govern espanyol.
Alguns indignats portaven sobres gegants, en referència als pagaments en negre, i un grup ha llançat confeti davant la seu del PP. Un informe policial ha revelat pagaments i regals de la trama Gürtel a la ministra Ana Mato. A la llista hi ha confeti per valor de 4.680 euros.
En el transcurs de la manifestació els xiulets eren una constant entre els participants i a mesura que a la marxa anava avançant s'anaven incorporant més persones. Un cop la manifestació ha arribat a la seu del PP, els esperava un altre grup de persones. 
Tres furgonetes dels Mossos d'Esquadra custodiaven la seu del PP al carrer Urgell de Barcelona, rere d'una tanca metàl·lica que impedia que els concentrats s'aproximessin a la vorera de la seu del Partit Popular.
Cap a tres quarts de nou, els manifestant han decidit dissoldre la concentració que s'ha acabat sense incidents, tot i que en algun moment s'ha llençat algun ou i algun que un altre objecte contra els policies.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario