15/4/13

La biblioteca de Castelldefels compleix un any del seu trasllat a les noves instal·lacions del carrer Bisbe Urquinaona



L'equipament ha programat per a la tarda del 22 d'abril la celebració de diferents activitats. La festa, per a la qual s'ha triat una denominació i un format ben originals, la Revetlla de Sant Jordi, començarà a les sis de la tarda, i acabarà a quarts de nou del vespre.
Aquesta ‘tarda blanca' a la biblioteca presentarà diferents actuacions musicals i de dansa, contes i tallers per tothom.
En sintonia amb la commemoració, a les sis tindrà lloc l'acte institucional de celebració del primer aniversari.

Tarda plena d'activitats
De la benvinguda es farà càrrec el Quartet Assai, que protagonitzarà un concert, mentre a l'entrada s'exposaran les figures festives de Castelldefels, els gegants, els capgrossos i el Garigot, gràcies a la col·laboració de l'Agrupació de Cultura Popular.
Al llarg de la tarda, el grup de teatre Diviertt aportarà una performance gràcies a la qual els grans personatges de la literatura passejaran pels diferents racons de la biblioteca.

Set espais per a la celebración
L'Espai Ramon Fernàndez Jurado, a més del concert d'Assai i de l'acte institucional, acollirà una demostració de l'Escola Municipal de Dansa: ball espanyol, ballet clàssic, jazz…
A les 18:45 h es procedirà al lliurament de premis del concurs de relats curts per a joves.

A la Sala infantil, de 18:30 a 19:15, “Batibull de contes”, a càrrec d'Albert Estrenge; i a continuació, taller obert de roses amb feltre a càrrec de l'AVV Vista Alegre i animació infantil amb “Moa&Sully”, del grup de teatre Mec-Mec.

Al vestíbul, de 18:30 a 20:30 h es desenvoluparà un taller de punts de llibre i missatges per al drac Garigot, “Un drac al meu cor”.

A la zona de revistes, a les 19:30 h teatre musical a càrrec de Todoporque Rías.

A la terrassa de la primera planta, l'espai per al jazz serà de 18:30 a 20:30 h, amb la col·laboració de l'escola de música Melomaniaks.

A la primera planta, a la mateixa hora, actuacions musicals de les corals Cor de Músic i Infantil Ventijol, amb el Quartet Assai.

A la plaça de davant de la biblioteca, a les 19 i a les 20 h, espectacle de hip hop a càrrec de l'Escola de Dansa. I, per acabar la festa, a les 20:30 h, Candombe a càrrec d'Urucan.

Un any ple de vida
D'entre les xifres referides a l'equipament recollides aquest any, destaca que gairebé un de cada dos habitants de Castelldefels té el carnet d'usuari. Durant aquest últim any de funcionament han començat a utilitzar per primer cop la biblioteca més de tres mil cinc-centes persones; és a dir, s'han fet una vintena de carnets nous cada dia.
El fons bibliogràfic, que just abans del trasllat des del centre antic de Can Roca, al 2011, era d'uns 30.000 documents, és ara de gairebé 60.000.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario