31/5/13

L’aecc-Catalunya contra el Càncer ofereix un servei gratuït de psicooncologia al CAP de Can Bou


L’associació facilitarà ajuda psicològica als malalts
de càncer de la zona i a les seves famílies

L’aecc-Catalunya Contra el Càncer de Barcelona ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb Castelldefels Agents de Salut (CASAP) per tal d’establir un servei gratuït de psicooncologia al CAP de Can Bou per als malalts de càncer i els seus familiars.
Amb aquesta iniciativa es pretén facilitar l’adaptació a la malaltia, el tractament i els efectes secundaris que pateixen els malalts de càncer, així com afavorir el benestar psicològic i la qualitat de vida del pacient i la seva família. Els psicooncòlegs de ‘l’aecc-Catalunya contra el Càncer que atendran als pacients de la zona, cada dimecres de 14.30h a 18.30h, comptaran en tot moment amb la col·laboració de l’equip de Can Bou.

A través de consultes i seguiment dels metges als pacients es coneixerà el grau de satisfacció i malestar del mateix des de l’inici de les teràpies i es podrà oferir aquesta  ajuda psicològica per part dels experts. A més a més, una comissió de seguiment s’encarregarà trimestralment d’avaluar els avanços que s’estan fent i de comprovar l’efectivitat de les teràpies.

A la firma del conveni han estat presents el director Gerent de CASAP, Antoni Peris, l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes López, i  la vicepresidenta de l’aecc-Catalunya contra el Càncer de Barcelona, Cristina Salat (a la foto de esquerra a dreta).


Sobre l’aecc
L’aecc és una entitat social d’àmbit nacional i privada, sense afany de lucre i declarada d’utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats, suma més de 15.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats i més de 147.000 socis.

El treball de l’aecc es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració i recolzament mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga a la de l’Associació. Tot plegat sota els principis d’ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i dinamisme.

L’ aecc de Barcelona, amb seu a la Gran Via de L’Hospitalet, 199 – 203  (2a. Planta, Accés C) de L'Hospitalet del Llobregat – Barcelona, gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. L’aecc de Barcelona està present actualment a més de 90 municipis d’arreu de la província.

Els objectius principals de l’aecc Catalunya Contra el Càncer són: El suport i recolzament al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient; Aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l’entitat.
 www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario