29/7/13

Al Castell es va presentar l’etapa de la Vuelta Ciclista a España 2013 que clourà a Castelldefels


Divendres, 6 de setembre, la ciutat viurà un dels esdeveniments esportius més importants que hagi acollit fins ara. Castelldefels serà la meta de la 13a etapa de la Vuelta Ciclista a España, una de les tres grans proves ciclistes a nivell mundial i la seva repercussió, mediàtica i social, supera àmpliament les nostres fronteres.

Evidentment, no serà com quan es va fer a la nostra platja el pròleg de la París – Dakar, que va aplegar quasi 250.000 visitants, però serà molt més que una etapa simple etapa de la Vuelta.

Castelldefels acollirà el proper 6 de setembre el final de la tretzena etapa de la Vuelta a España 2013, un dels esdeveniments esportius amb més repercussió del calendari internacional. Així s'ha presentat, en una roda de premsa desenvolupada al Castell de Castelldefels (on hi haurà la línia d'arribada), amb l'objectiu de donar a conèixer les característiques de l'etapa i el seu traçat, així com la importància que tindrà per a la ciutat i la seva promoció turística a nivell internacional.

L'acte de presentació va comptar amb les intervencions de l'alcalde de Castelldefels, el director de la Vuelta a Espanya, el representant
territorial a Barcelona de la Secretaria General de l'Esport de la
Generalitat, el director general de Cofidis (patrocinador oficial
de la Vuelta Junior),  i la regidora de Turisme i Comerç de l'Ajuntament
de Castelldefels.

El recorregut de l'etapa per Castelldefels
Sobre les 16 hores, els ciclistes entraran a la ciutat procedents de Gavà per l'avinguda Constitució (C-245), la recorreran sencera fins al desviament de pujada al cim del Rat Penat, on entraran al terme municipal de Sitges.
Posteriorment, els corredors tornaran al municipi de Castelldefels sobre les 17.10 hores procedents de les costes de Garraf. Entraran pel passeig Marítim fins arribar a la Plaça de les Palmeres. Des d'allà giraran en direcció al nucli urbà per l'avinguda del Canal Olímpic. Finalment entraran al centre urbà per la plaça Colom i prendran l'avinguda Manuel Girona fins arribar a la porta del Castell de Castelldefels sobre les 17.20 hores, on estarà ubicada la meta de l'etapa.
L'etapa Valls-Castelldefels, d'uns 165 km, es perfila com una de les més imprevisibles, ja que el final és breu i extremadament intens. L'organització i els equips ciclistes pernoctaran a Castelldefels.

La Vuelta Junior per a les joves promeses del ciclisme local
La Vuelta Junior és una iniciativa que des de fa dos anys porta a terme l'organització de la Vuelta a España per fomentar el ciclisme i els hàbits saludables entre els més joves. Així, a través de mini-etapes per a escolars, els nens participants poden viure una jornada ciclista i córrer l'últim tram del traçat de l'etapa professional.
Aquesta iniciativa es realitza en els municipis que, com Castelldefels aquest any, són final d'etapa en el recorregut de la Vuelta a España. Castelldefels, a més, és la ciutat amb major nombre de col·legis participants (s'ha convidat
a tots i participen 13) dels 10 municipis espanyols que tindran etapa a la Vuelta
Junior 2013. D'aquests centres, se seleccionen 100-120 nens de 6 a 12 anys que disputaran la mini etapa de la Vuelta Junior dividits en 4 mànigues per cursos. Aquesta mini etapa es desenvolupa al darrer quilòmetre de l'etapa professional. La mini etapa de Castelldefels començarà en un punt intermedi de l'avinguda Manuel Girona i finalitzarà sobre les 15 hores (unes dues hores abans de l'arribada dels ciclistes professionals) a la meta de la porta del Castell. Els nens o nenes guanyadors pujaran al podi dels professionals.

‘Parque Vuelta’ al parc de la Muntanyeta
L'etapa de la Vuelta ve acompanyada a més pel Parque Vuelta, que s'instal·larà de 18 a 21 h al parc de la Muntanyeta. Un parc temàtic amb espectacles, atraccions, inflables, activitats lúdiques i infantils, stands dels diferents sponsors, exhibicions...
COMUNICAT DE PREMSA
Esport amanit amb música i gastronomia
Durant tota la jornada de divendres 6 de setembre, Castelldefels viurà no només el desenvolupament esportiu estricte de l'etapa ciclista sinó tota una gran festa de l'esport, complementada amb activitats lúdiques, concerts i propostes gastronòmiques.
De 12 a 15 h i de 19 a 0 h, es podrà degustar la "Ruta de la e-Tapa" a la plaça de l'Església. Una variada oferta gastronòmica distribuïda en estands on diferents establiments de la ciutat oferiran la seva qualitat culinària en forma de tapa: tapa + beguda per 2.50 euros. Tot això amenitzat, de 12 a 15 hi de 19 a 0 h, per actuacions musicals de grups locals, també a la plaça de l'Església.

Castelldefels arribarà per televisió a més de 170 països
El 6 de setembre, Castelldefels viurà un dels esdeveniments esportius més importants que hagi acollit fins ara. La ciutat serà seu del final de la 13a etapa de la Volta Ciclista a Espanya, una de les tres grans proves ciclistes a nivell mundial i la repercussió supera àmpliament les nostres fronteres. El senyal televisiu de TVE s'envia a més de 170 països, el que suposa una promoció enorme a nivell mundial de Castelldefels que, recordem, té un caràcter marcadament turístic.

Injecció econòmica per a la ciutat
A més del prestigi i l'expectació esportiva, el fet que Castelldefels sigui final d'etapa a la Vuelta d'enguany suposarà una important injecció econòmica per a la ciutat, especialmente ment per al sector hoteler, gastronòmic i comercial de la ciutat. Cal destacartambé que ser final d'etapa en la carrera ciclista no ha suposat cap cost extra per al municipi. "Únicament petites despeses d'organització de l'etapa però que es veuen més que compensats amb l'impacte econòmic a la ciutat de més de 400.000 euros entre publicitat indirecta i ingressos  directes", assegura l'Alcalde.



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario