2/12/13

El PSC, satisfet pel compromís adquirit per l’Ajuntament de Castelldefels perquè es mantinguin els serveis socials de proximitat

NOTA DE PREMSA DEL PSC-CASTELLDEFELS
Els socialistes vetllarem 
perquè aquest compromís per mantenir
els serveis que es donen a les persones
més necessitades sigui ferm
El PSC vol mostrar públicament la seva satisfacció pel compromís adquirit per l’Ajuntament de Castelldefels perquè es mantinguin els serveis socials de proximitat, amenaçats per la Llei d’Administració Local que prepara el govern espanyol. Aquest compromís va ser adquirit en el darrer ple municipal, en què es va aprovar una moció impulsada pel PSC a instàncies de CCOO. Els socialistes, no obstant, restaran alertes i vetllaran perquè aquest compromís per mantenir els serveis que es donen a les persones més necessitades sigui ferm.
L’acord del ple contempla que l’Ajuntament demani a la Generalitat que insti al govern i als legisladors estatals i catalans a mantenir la continuïtat del funcionament dels serveis soicals de proximitat en els governs locals. En el cas que Catalunya no s’apliqués la proposta del govern estatal, sinó que s’apliqués la llei catalana de governs locals, el text impulsat pels socialistes asssenyala que l’Ajuntament instarà al govern de la Generalitat “a garantir el finançament i el model actual a fi de mantenir els serveis socials de proximitat” al municipi.
El portaveu del Grup Socialista, Joan Sau, ha assegurat que el govern de Rajoy vol eliminar els serveis socials de proximitat que donen els ajuntaments “amb l’excusa que són despeses impròpies”. Per al portaveu Socialista el govern del PP “ha triat per fer-ho el pitjor moment possible: justament quan ha augmentat l’índex de pobresa, quan hi ha milions de persones que les estan passant molt magres”.
Sau ha manifestat que si aquesta llei acaba aplicant-se, “tornarem a l’època de la caritat i la beneficència. I això potser servirà per a tranquil·litzar alguna consciència, però no per disposar d’una primera línia de contenció, digna i silenciosa, propera a les necessitats de milions de persones empobrides, que és el que en realitat han de fer els serveis municipals de proximitat”.

El govern municipal, tant unit com sempre, nega un local a la PAH
D’altra banda, l’equip de govern (format per PP, CiU i AVVIC) va rebutjar la cessió d’un local municipal a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la ciutat perquè puguin desenvolupar les seves activitats d’assesorament i informació a les persones i famílies amenaçades de desnonament. El PSC lamenta l’actitud del govern municipal, a qui acusa de “manca de diàleg i de voluntat política” per donar suport als ciutadans que es troben en aquesta difícil situació.
Aquesta qüestió va ser un dels temes en què PP i CiU van votar conjuntament en el darrer ple municipal, un mes després en què CDC anunciés que trencava el pacte que manté amb els populars a Castelldefels. Malgrat les declaracions grandiloqüents, es constata que CiU continua fent l’exercici de seguidisme i supeditació a la política del PP a Castelldefels que ha estat duent a terme en els dos anys que portem de mandat.



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario