24/12/13

Nadal amb pluja


El Meteocat ha activat un avís per acumulació de precipitacions, vent 

i neu, encara que afecta fonamentalment al Pirineus i el Prepirineu

El pas d'un front, resultat d'una extensa borrasca situada a l'oest de les illes britàniques, ocasionarà pluges generals a Catalunya entre els dies 24 i 25, i serà especialment abundant en la vessant sud del Pirineus i del Prepirineu, on es podran superar els 100 litres per metre quadrat en tot l'episodi, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC-Meteocat).

La predicció del Meteocat indica que les precipitacions per les comarques més occidentals i amb el pas de les hores s'aniran estenent cap a l'est fins a afectar a qualsevol punt al llarg de la nit de Nadal.


Durant el matí del dia de Nadal, les precipitacions s'aniran restringint al Pirineus i el Prepirineu, així com a punts del litoral i prelitoral, al mateix temps que aniran disminuint fins a desaparèixer per complet durant la tarda.

La cota de neu al Pirineu i el Prepirineu se situarà entorn dels 1.800 metres, encara que baixarà progressivament fins als 800 metres a partir del migdia de Nadal. En tot l'episodi es podran acumular més de 50 centímetres de neu per sobre dels 2.000 metres.

Quant a la pluja, fora del Pirineus s'esperen acumulacions generals d'entre 20 i 50 litres per metre quadrat. On menys plourà és en l'extrem sud.

Vent i neu
A més, el vent de component sud bufarà entre moderat i fort en general, però amb ratxes molt fortes en les cotes elevades del Pirineus, el Prepirineu i el Prelitoral. Aquest vent donarà lloc a un temporal marítim en la costa, que especialment afectarà al sector central i nord, amb ones que podria superar els 2,5 metres d'altura.

A causa d'aquesta predicció, el Meteocat ha activat avisos de situació meteorològica de perill per acumulació de pluja, pel vent i per estat de mar. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) també ha activat un avís de risc per vent i neu al Pirineu.

Sant Esteve tranquil
La predicció a mitjà termini indica que després del pas del front entrarà vent del nord que farà que la temperatura baixi moderadament. Es preveu una jornada de Sant Esteve amb més estabilitat atmosfèrica. La tranquil·litat es mantindrà fins al dissabte, dia en què està previst l'arribada d'un altre sistema frontal.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario