17/1/14

L’economista Sala-i-Martín aixafa Enric Millo: "Si Catalunya marxa, es Espanya qui s'arruïna"

L'economista argumenta 
que una Catalunya independent 
esdevindria un dels països 
menys endeutats d'Europa

Per Lluís Goñalons, a El Singular Digital

L'economista Xavier Sala-i-Martín ha desmuntat amb arguments el portaveu del PPC, Enric Millo. El popular va pronosticar dimarts que una Catalunya fora d'Espanya estaria en fallida. L'economista català, li ha contraargumentat des del programa 'Divendres' de Tv3 que una Catalunya independent esdevindria un dels països menys endeutats d'Europa. I que, per més inri, seria l'Estat espanyol qui quedaria en estat de fallida pel seu elevat endeutament.


Fa dos dies, el portaveu del PPC, Enric Millo, va assegurar que “si Catalunya estigués fora d'Espanya, estaria en fallida”. Va argumentar que “estaria fora dels mercats per finançar-se degut a l'excés d'endeutament”. Davant les paraules de Millo, Sala-i-Martín s'ha mostrat contundent: 
"No té raó" i ha afirmat amb to irònic que el diputat "fa una trampa com una catedral".

"Obvia el sistema de finançament espanyol per a Catalunya.
Aquest consisteix a centrifugar els diners dels catalans i després donar-nos almoines en forma de FLA (Fons de Liquiditat Autonòmic) dels nostres propis diners. Si no tinguéssim aquest espectacle d'Espanya, el deute català seria del 20% del PIB, dels més baixos d'Europa. I no la despesa que arrossega Espanya: Si té 100 de PIB, té 100 de deute", ha explicat l'economista.

Tot seguit, ha insistit que si Catalunya marxa, 
l'Estat espanyol no tindria eines per afrontar aquest deute i aquest es dilataria fins a la fallida
. I relata: "Seguidament, vindrien a demanar-nos que assumíssim la nostra part del deute, i seria aleshores quan negociaríem. Nosaltres assumiríem la part del deute proporcional, però per contrapartida demanaríem no quedar-nos fora de la Unió Europea, la ONU i del sistema solar", ha ironitzat l'economista conduint la trajectòria factual d'esdeveniments que preveu.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario