27/1/14

TV3 i Catalunya Ràdio fan vaga tot el dia


L'aturada és de 9.00 a 21.00 hores a la ràdio 
i de 10.00 a 22.00 hores a la televisió

LA RIERA es podrà veure es podrà veure 
per TV3 i el 33 a partir de les 21.25, 
just abans que s'acabi l'aturada.
Catalunya Ràdio i TV3 han convocat avui una aturada de 9.00 a 21.00 hores a la ràdio i de 10.00 a 22.00 hores a la televisió. Segons expliquen fonts sindicals, la vaga a TV3 començarà amb una assemblea a la qual s'afegiran els treballadors dels estudis de TV3 de fora de la seu de Sant Joan Despí. A aquesta trobada, prevista a les 12.00 hores, s'hi afegiran els empleats de Catalunya Ràdio que també estiguin en vaga.


Els serveis mínims comportaran, en el cas de la televisió, un 'Telenotícies migdia' de 20 minuts a les 14.30 i un 'Telenotícies vespre' d'un quart d'hora a les 21.15, mentre que la resta del dia s'omplirà amb la redifusió de capítols del programa 'Terreny personal', al matí', i amb documentals del 'Sense ficció' i la minisèrie 'Barcelona, ciutat neutral', a la tarda. En el cas del canal 3/24 s'oferiran 10 minuts d'informació cada mitja hora, mentre que l'Esport3 oferirà els mateixos continguts que TV3. La vaga no afectarà el canal Super3, que emetrà la programació habitual. Pel que fa al capítol d'aquest dilluns de 'La Riera', es podrà veure per TV3 i el 33 a partir de les 21.25, just abans que s'acabi l'aturada.
A Catalunya Ràdio, la vaga farà que la programació quedi reduïda als butlletins horaris i a edicions de 20 minuts tant del 'Catalunya migdia', a les 14.00, com del 'Catalunya vespre', a les 19.00. Catalunya Música i iCat.cat oferiran els mateixos continguts que l'emissora principal –basats en la redifusió d'espais ja emesos– mentre que a Catalunya Informació es faran deu minuts de notícies cada mitja hora. 
Segons expliquen els treballadors, els motius de la vaga són principalment que la direcció "no respon als plantejaments presentats pels comitès d'empresa". És a dir, no voldrien prorrogar la negociació, estarien en contra de negociar el salari plurianual i no voldrien regular els complements ni tampoc els salaris fora de conveni. Des del seu punt de vista, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) els ha fet una proposta que inclouria unes noves retallades dels salaris que afecten "especialment els nivells mitjans i baixos de la tele i de la ràdio".
La por del comitè d'empresa és que es pugui superar el límit del 31 de gener -el moment en què acaba la vigència del conveni- sense haver arribat a cap acord. Llavors, els treballadors de l'ens públic es quedarien "sense conveni" i se'ls podria "imposar noves retallades".
Aquesta vaga és només un avís de la batalla laboral que pot començar contra la direcció de la CCMA. Els mitjans públics catalans podrien quedar-se muts el mes que ve. Els treballadors de Catalunya Ràdio van aprovar dimarts passat demanar al comitè d'empresa que convoqui una vaga indefinida durant el mes de febrer, que coincidiria amb la que han plantejat els empleats de TV3, que es decidirà avui a la tele i dimecres a la ràdio.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario