10/3/14

L'Agència Europea de l'Espai instal·larà una incubadora d'empreses a Castelldefels



L'ESA ha triat el campus de la nostra ciutat com a seu 
de la primera d'aquestes incubadores que instal·la a Espanya

Castelldefels acollirà el primer centre d'incubadores d'empreses de l'Agència Europea de l'Espai (ESA) que s'instal·la a l'Estat. Un assoliment majúscul i perseguit amb afany i amb rigor per les institucions del món local: ajuntaments (els de Castelldefels, Barcelona i municipis com Gavà, Viladecans, Sant Boi i el Prat), Consell Comarcal, Àrea Metropolitana, Diputació i la pròpia Universitat Politècnica (UPC).
En síntesi, la incubadora (Bussiness Incubation Center, en la seva denominació en anglès), permetrà la instal·lació d'empreses de tecnologia aeroespacial en un edifici que ja està fet (el RDIT, al campus). Aquestes empreses rebran suport econòmic (de les administracions públiques esmentades), tècnic i de gestió (a càrrec de la mateixa ESA) i científic (per part de la UPC).
La incubadora se situarà a l'edifici RDIT del campus, que pertany a la UPC i que, en estar ja construït, permet engegar el centre a curt termini i amb una inversió reduïda. A més, compta amb un entorn idoni: a pocs metres de l'edifici RDIT estan situades l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. Al campus desenvolupen també la seva activitat empreses de base tecnològica i importants centres de recerca com l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya i l'Institut de Geomàtica, entre d'altres.
Què és la incubadora d'empreses de tecnologia aeroespacial?
Serà un centre multidisciplinari que acollirà projectes empresarials que aprofitin les tecnologies de l'espai per desenvolupar aplicacions, serveis i productes amb usos diversos, tant industrials com per al consum diari de persones o empreses. Es preveu que en un període de cinc anys s'instal·lin quaranta start up d'àmbit internacional, amb l'horitzó de convertir-se en un pol d'atracció de talent emprenedor.
Serà el primer Business Incubation Centre de l'ESA instal·lat a Espanya, i se sumarà a la xarxa formada, a dia d'avui, per altres set incubadores situades a països com Holanda, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica i Itàlia.
Les empreses de recent creació amb menys de cinc anys d'activitat que s'instal·lin a la incubadora aeroespacial de Castelldefels tindran accés al coneixement tècnic de l'equip i el personal científic de l'ESA i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i, a més, comptaran amb assessorament expert i suport tècnic en matèria empresarial.
Així mateix, cada projecte empresarial rebrà fins a 50.000 euros/any per desenvolupar la seva tecnologia, sempre que aconsegueixi les fites marcades. En aquest sentit, també tindrà accés a finançament privat, mitjançant préstecs participatius.

+INFO: www.esa.int


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario