27/5/14

Avui es farà pública la sentència del cas Riviera i Saratoga

L'Audiència de Barcelona farà pública avui dimarts la sentència 
del cas Riviera i Saratoga. El fiscal demana penes d'entre 
tres i 44 anys pels 20 acusats de la suposada trama de prostitució 
il·legal i extorsió policial al voltant dels dos macroprostíbuls

El fiscal d'Anticorrupció Fernando Bermejo els acusa, entre d'altres, d'organització criminal per afavorir la prostitució, suborn, revelació de secrets, falsificació i extorsió i demana penes d'entre tres i 44 anys de presó pels processats. El cas va quedar vist per sentència el 29 de gener, després de 47 sessions de judici.
Segons l'escrit del fiscal, des de principis del 2002 fins al 2008, els prostíbuls Riviera i Saratoga –separats un kilómetre un de l'altre-, explotaven sexualment ciutadanes estrangeres, algunes de les quals menors o en situació irregular a l'Estat. Aquestes dones, sense lligams socials o familiars a Espanya, no tenien "cap tipus de protecció jurídica davant els abusos laborals" i eren obligades a entregar un percentatge dels diners.
L'explotació sexual va ser afavorida durant aquests anys per alguns membres de la Policia Nacional, que oferien informació confidencial als propietaris i responsables dels bordells a canvi d'una remuneració, entregada normalment a través d'un conegut confident policial, Manuel Gutiérrez Carbajo. El fiscal considera que els policies, encapçalats en aquell moment pel comissari en cap i l'inspector en cap de la Brigada d'Estrangeria de la CNP a Barcelona, L.G.G. i A.O.G., donaven informació detallada sobre les inspeccions que s'havien de produir, i estalviaven així grans sancions als prostíbuls. A més, també eren els competents per fer les batudes.
El fiscal va explicar durant el seu informe final que els suposats suborns eren al més pur estil de pel·lícules mafioses com 'El Padrino', 'Un dels nostres' o 'Casino', amb "trobades periòdiques en bars, sobres tancats que passaven dissimuladament de mà en mà sense que ningú miri a l'interior". Bermejo va lamentar que tot i que tots els acusats són culpables, segons ell, no tots els culpables s'han assegut al banc d'acusats.
A principis d'abril l'Audiència de Barcelona va ordenar la finalització de la clausura temporal dels macroprostíbuls, cinc anys després que ho ordenés la jutgessa d'Instrucció que investigava una suposada trama de corrupció policial i prostitució irregular.



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario