18/6/14

ICV-EUiA acusa Manuel Reyes de “prendre el pèl” a la ciutadania intentant aprovar el nou servei d’escombraries amb un Govern en minoria

Candela López qualifica d’antidemocràtiques les mesures de l’alcalde que ha canviat el ple d’horari en dues ocasions per intentar assegurar-se la majoria “i poder blindar pels pròxims 10 anys un dels serveis més importants de la ciutat i el que suposa una major despesa per l’Ajuntament, el servei d’escombraries”




NOTA DE PREMSA d'ICV-EUiA 

La regidora d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Castelldefels i coordinadora comarcal de la formació ecosocialista, Candela López, ha acusat avui a l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, de “prendre el pèl” a la ciutadania amb els canvis d’última hora que ha fet a la convocatòria de ple extraordinari que hi ha per aquest dijous. Dificultant també la participació dels treballadors i treballadores que ofereixen l’actual servei i que no veuen garanties davant el manteniment dels seus llocs de treball.

L’Ajuntament de Castelldefels celebrarà aquest dijous a les 16h un ple extraordinari on porta a aprovació la contractació del nou servei de recollida de residus, neteja viària i deixalleria, pels pròxims 10 anys. Malgrat que els plens normalment es fan el dijous a les 20 hores per facilitar la presència de la ciutadania, societat civil i també la totalitat dels regidors i les regidores que formen part del consistori, molts dels quals combinen la seva condició de representants de la ciutadania amb la seva feina habitual, en aquesta ocasió l’alcalde va fer la convocatòria per les 9.30 hores del matí. Hores després, quan ja s’havia confirmat la presència de tots els regidors i regidores, Reyes ha tornat a canviar l’hora del ple per les 16 hores. 

“Normalment el ple es convoca a les 20 hores també per poder assegurar el dret de la ciutadania a anar als plens i poder seguir els debats i les decisions dels seus representants, en aquest cas també vol evitar la reprovació dels treballadors de l’empresa, que han recollit més de 12.500 signatures, davant el risc que poden córrer els seus llocs de feina”, ja que el plec de condicions presentat per l’empresa no garanteix el manteniment de tots i cadascun dels llocs de treball”, ha explicat López que ha denunciat les “mesures antidemocràtiques” que fa servir l’alcalde Manuel Reyes “que pretén aprovar aquest punt del ple amb un govern en minoria i d’una manera antidemocràtica, per la seva incapacitat de diàleg i de consens per tirar endavant projectes de ciutat”.
“De què té por l’alcalde Reyes? Té por que la ciutadania sàpiga que està blindant pels pròxims 10 anys un dels serveis més importants de la ciutat i que representa una de les majors partides del pressupost?”, ha demanat López, que creu que l’oferta econòmica que fa l’empresa – de 56 milions d’euros – repercutirà en el servei i en la higiene dels carrers de la ciutat, o bé en els llocs de feina, de la mateixa manera que va passar amb la gestió de les escombraries a Madrid, on també està la mateixa empresa. I és que el plec de condicions econòmiques que va fer l’Ajuntament en el concurs situava el cost del servei en 70 milions d’euros. 

López ha criticat a l’alcalde “les seves formes autoritàries” i “la seva manca de diàleg”, al mateix temps que li ha dit que ha volgut “jugar amb el reglament per convocar el ple, per aprovar aquesta mesura estant en minoria”

Per tot això la regidora d’ICV-EUiA li ha demanat a Reyes que “deixi de jugar” i que sigui “seriós i responsable en la seva tasca de dirigir la ciutat i l’Ajuntament. Això no és un joc on pot fer trampes segons els teus interessos i les teves interpretacions de les regles”, ha sentenciat López.




www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario