20/6/14

Nota de premsa conjunta dels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Castelldefels (PSC, ICV-EUiA, CiU i els dos regidors no adscrits) davant la celebració del ple extraordinari ahir dijous.


L'Alcalde de Castelldefels del PP, Manuel Reyes, perd la votació 
de l'adjudicació del contracte de neteja per estar en minoria

PSC, ICV-EUiA, CiU i els 2 regidors  no adscrits (13 de 25) 
voten en contra d'una adjudicació feta, 
des de l'inici, d'esquenes a la ciutat.

Els treballadors han entregat 12.561 signatures de suport per expressar la preocupació davant la manca de garanties a les condicions laborals.
Reiterem l’oferiment a l’alcalde, Manuel Reyes, per reiniciar el procés amb consens i garantint les condicions laborals dels treballadors i el manteniment de la qualitat del servei.

L’alcalde de Castelldefels del PP, Manuel Reyes, en minoria des del mes de desembre, ha perdut avui la votació de l'aprovació de la nova contracta de recollida d'escombraries.

Els 13 dels 25 regidors que han votat en contra han donat rellevància a la manca de diàleg, al rebuig de les al•legacions presentades sobre les disconformitats i els indicis d’irregularitats en el procés, a les repercussions que la nova contractació podria tenir sobre la qualitat del servei i a la manca de garanties sobre les condicions laborals dels treballadors.

Aquest neguit por no és únicament del regidors, sinó que els treballadors i la ciutadania entenen i comparteixen aquesta preocupació, fet que queda pales amb que s’han recollit 12.561 signatures de suport al manifest que expressa la seva preocupació per la falta de garanties del manteniment de les condicions laborals actuals. 

Tot això ha esdevingut en un ple extraordinari de l’Ajuntament de Castelldefels que l’alcalde ha intentat celebrar d’esquenes a la ciutadania i als treballadors afectats pel canvi d’empresa que gestioni el servei de recollida d’escombraries de la ciutat. De forma inusual, i amb l’intent per part de l’alcalde de poder tenir majoria gràcies a l’absència d’algun dels regidors del consistori, el ple s’ha celebrat a les 16hores en comptes de l’hora habitual, les 20 hores.

Davant l'amenaça de l'Alcalde d’emprendre accions legals contra els regidors que han votat en contra  manifestem que el principal responsable del que passa a Castelldefels és el seu màxim dirigent i encarregat de governar la ciutat: l’alcalde Manuel Reyes. L’alcalde ha d’acceptar que estem en un sistema democràtic de majories i que el seu Govern està en minoria i que ha d’abandonar les seves actituds autoritàries i la manca de voluntat de trobar consensos amb els grups de l’oposició, ja que un cop més ha tornat a depreciar el rol dels regidors que han estat elegits democràticament pels ciutadans de Castelldefels. Exigim a Reyes que deixi de fer amenaces buides de contingut i que es posi a treballar per aconseguir una concessió de consens. 

PSC- ICV-EUiA, CiU i els dos regidors no adscrits  volem deixar clar que és necessària la renovació del contracte del servei, tot i que no es pot fer a qualsevol preu. L'equip de govern coneixia clarament els posicionaments en contra del grups de l’oposició i l’alcalde s’ha negat en rodó a escoltar de forma prèvia els arguments d’aquests 13 regidors i a revisar la seva proposta.
Reiterem l’oferiment a l’alcalde, Manuel Reyes, d'iniciar el procés des de zero, ajustat  a les necessitats reals de la ciutat i que tingui com a punts fonamentals e irrenunciables dos aspectes en la concessió: la consecució d’un servei de qualitat per la ciutadania i unes  condicions laborals dignes pels nostres conciutadans.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario