30/7/14

El ple municipal tomba la proposta de l’equip de govern d’un nou contracte de recollida d'escombraries, neteja viària i deixalleria, en declarar deserta la licitació

 Nota de premsa del PSC-Castelldefels



No garantia la continuitat ni les condicions laborals durant tota 
la vigència de la concessió i contenia incompliments dels plecs

El ple de l’Ajuntament de Castelldefels celebrat el passat 24 de juliol va acordar, a proposta del Grup municipal Socialista i els altres grups de l’oposició, declarar deserta la licitació del contracte de neteja viària i recollida de residus de la ciutat. Aquesta decisió es pren després que l’alcalde del PP hagi intentat aprovar fins a tres ocasions la licitació del contracte, sense èxit.

La prepotència i la falta de diàleg de l’alcalde estan darrere d’aquesta situació. Cal recordar que fins i tot va amenaçar amb portar als tribunals als membres dels grups de l’oposició per votar en contra de la licitació, en una demostració de tarannà autoritari que “tot i que no és novedós, no deixa de ser preocupant”, ha assegurat la portaveu del Grup Socialista, María Miranda. “Ens congratulem d’haver fet el correcte el defensa dels interessos de Castelldefels”, ha afirmat Miranda.

El PSC havia demanat a l’alcalde que comencés el procés des de zero, i amb total transparència, després que detectés incompliments dels plecs. Aquesta va ser una de les raons per les quals el Grup Socialista va votar en contra de la proposta del govern municipal del PP.

Una altra de les raons amb més pes és que no està garantida la continuïtat dels treballadors i les treballadores que actualment presten el servei ni tampoc les seves condicions laborals. Tot això preocupa la població, molt sensibilitzada amb el problema de l'atur i la pèrdua de drets laborals que abona el govern del PP. Aquesta preocupació ha provocat que més de 12.000 persones hagin signat un manifest de suport als treballadors. “Volem que es garanteixin els llocs de treball i les actuals condicions laborals durant tota la vigència de la concessió”, ha afirmat Miranda.

A més, la contracta suposaria pagar pràcticament el mateix que es pagava fins ara a canvi d'un pitjor servei ja que es redueixen la freqüència del pas dels vehicles i la presència d'operaris de la neteja.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario