22/7/14

Nota de Premsa d’ERC a Castelldefels, sobre la LECTURA DEL MANIFEST DE LA TAULA PEL DRET A DECIDIR DE CASTELLDEFELS


ERC Castelldefels, com a partit polític signant, junt amb 26 entitats de la ciutat, s'adhereix i us convida a tots a la lectura del manifest de la taula pel dret a decidir de Castelldefels que tindrà lloc dijous 24 de juliol a les 19 hores, a la plaça de l'Església de Castelldefels; així com a donar suport a la moció que es presentarà el mateix dia al ple de l'Ajuntament de la ciutat.

LECTURA DEL MANIFEST DE LA TAULA PEL DRET A DECIDIR DE CASTELLDEFELS
La Taula pel dret a decidir de Castelldefels, integrada per 26 entitats de la ciutat, farà lectura del manifest a la Plaça de l’Església abans de la celebració del ple de l’Ajuntament, on també es discutirà i votarà una moció en suport al Dret a decidir del poble de Catalunya. 
Ambdós textos manifesten “ple suport al procés democràtic que va expressar el Parlament de Catalunya per tal que el poble català expressi el seu Dret a Decidir” i reclamen “per exigència democràtica que la ciutadania de Catalunya puguem exercir aquest dret."
Amb aquests arguments, els signants del manifest es comprometen a “seguir treballant coordinadament al voltant del Pacte Nacional pel Dret a Decidir com a manifestació de la fortalesa democràtica i com a contribució de l’associacionisme municipal, cultural, educatiu, comunicatiu, social, civil, esportiu, generacional, sindical, empresarial i professionals i com a membres de la societat civil catalana, conjuntament amb les institucions polítiques en l’objectiu democràtica de l’exercici del Dret a Decidir”.
I en segon lloc a “treballar per a fer possible la màxima coresponsabilitat de tota la ciutadania envers Catalunya i el seu futur institucional a través dels valors democràtics que es concreten en el Pacte pel Dret a Decidir”. 
La moció en suport al Dret a Decidir, que es discutirà en el marc del ple municipal el mateix dia, ha estat presentada pels grups municipals d' ICV-EUiA, CiU, AVVIC i una regidora no adscrita, i pretén aconseguir “el compromís de l’Ajuntament de Castelldefels amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya per què aquesta consulta sigui una realitat” i manifestava la “necessitat que el Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya cerquin el diàleg i el pacte, per fer possible la consulta, amb la transparència acordada i en el marc de la legalitat”.
Adjuntem el manifest que es llegirà i la moció presentada pels grups municipals al ple de l'Ajuntament.
TEMA
LECTURA DEL MANIFEST DE LA TAULA PEL DRET A DECIDIR DE CASTELLDEFELS
DIA
DIJOUS 24 DE JULIOL DE 2014
HORA
A LES 19.00 HORES
LLOC
Plaça de l’Església de Castelldefels
Davant de l'Ajuntament


MANIFEST DE LA TAULA PEL DRET A DECIDIR DE CASTELLDEFELS

La Taula pel Dret a Decidir de CASTELLDEFELS integrada per: Convergència Democràtica de Catalunya, Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Republicana de Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, Unió de Democràtica de Catalunya, Associació de
Veïnes i Veïns Independents de Castelldefels AVVIC, Procés Constituent de Castelldefels, Solidaritat Catalana per la Independència, Reagrupament Independentista de Catalunya,
Joventuts d’Esquerra Republicana, Joventuts Nacionalistes de Catalunya, Joves Esquerra Verda, Alternativa Jove, Assemblea Nacional Catalana de Castelldefels, Omnium Cultural de Castelldefels, Prou Soroll, Grup Sardanista de Castelldefels, Club de Diàleg de Castelldefels, Associació Musical Toc de Vent, Futbol Sala Castelldefels, Joanyinyang Taiji Castelldefels, Agrupació d’Artistes Plàstics de Castelldefels, Grup de Teatre Petit Mon, Agrupament Escolta Grimpamons., USTEC

ANTECEDENTS
El 26 de juny de 2013 es va celebrar al Parlament de Catalunya la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. El Govern i les institucions, els partits polítics i les entitats promotores van manifestar el ple suport al Parlament de Catalunya, perquè el poble català pugui exercir el seu dret a decidir.
El 27 de setembre de 2013, la cambra, en el marc del debat de política general, va aprovar una resolució on donava suport al manifest de Pacte Nacional pel Dret a Decidir.
El desembre de 2013, la forces polítiques del Parlament de Catalunya van aconseguir un acord majoritari per convocar un referèndum sobre el futur de Catalunya el 9 de novembre de 2014.
A Castelldefels, el gener de 2014 es va constituir la Taula pel Dret a Decidir i des del començament s’ha treballat per poder sumar, dia a dia, totes les entitats i forces polítiques del nostre municipi.
Avui 24 de juliol de 2014 presentem la Moció al Ple de l’Ajuntament de Castelldefels perquè un gruix important del teixit associatiu i polític de la nostra ciutat. Castelldefels, ens hem posat d’acord per reclamar l’exercici del Dret a Decidir.

MANIFESTEM
1. El nostre ple suport al procés democràtic que va expressar el Parlament de Catalunya per tal que el poble català expressi el seu Dret a Decidir.
2. Reclamen per exigència democràtica que la ciutadania de Catalunya puguem exercir, amb el nostre vot, el Dret a Decidir. Aquest dret el vinculem a la millora de la condició de vida individual i col·lectiva de les persones que viuen i treballen a Catalunya, a la voluntat d’accedir a un alt nivell educatiu i de cultura personal i col·lectiva, a la defensa de la
nostra llengua que crea lligams amb els territoris que compartim, al compromís amb les exigències de la qualitat democràtica, als drets socials, a l’aprofundiment de l’estat del benestar, a la solidaritat intergeneracional, a l’equilibri territorial i desenvolupament sostenible i a l’impuls d’iniciatives i de l’actitud emprenedora.
3. Exigir el Dret a Decidir implica l’afirmació que Catalunya és una comunitat humana integradora i respectuosa que recolza les diverses aportacions culturals i el pluralisme lingüístic, el reflex d’una societat plural, global i diversa.

Per tot això ens COMPROMETEM
1- A seguir treballant coordinadament al voltant del Pacte Nacional pel Dret a Decidir com a manifestació de la fortalesa democràtica i com a contribució de l’associacionisme municipal, cultural, educatiu, comunicatiu, social, civil, esportiu, generacional, sindical, empresarial i professional i com a membres de la societat civil catalana, conjuntament
amb les institucions polítiques en l’objectiu democràtic de l’exercici del Dret a Decidir.
2- A treballar per fer possible la màxima coresponsabilitat de tota la ciutadania envers Catalunya i el seu futur institucional a través dels valors democràtics que es concreten en el Pacte de Dret a Decidir.

A Castelldefels, 24 de juliol de 2014



www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario