31/8/14

Un estudi sobre el cor desmitifica les bondats del te i les maldats del cafè


L’estudi ha estat presentat ahir dissabte al Congrés 
Europeu de Cardiologia que es celebra a Barcelona
 
Amb tot, els consumidors de te acostumen a tenir 
hàbits més saludables que els del cafè, sovint fumadors

La creença que el cafè resulta perjudicial per al cor ha quedat desmentida per un estudi presentat aquest dissabte al Congrés Europeu de Cardiologia (ESC) de Barcelona. També s'ha desmitificat que el te resulti més saludable per a aquest òrgan. De fet, explica la doctora Almudena Castro, la clau és que els hàbits del bevedor de te són més saludables que els del de cafè. Els primers acostumen a estar més prims i a fer més esport. Els segons molt sovint també són fumadors. El tabac sí que continua sent un agent molt nociu per a la salut del cor. En aquest congrés també s'ha donat a conèixer "per primer cop" que els fumadors tenen més risc de patir "insuficiència cardíaca".

En la investigació s'ha vist que els consumidors de cafè "tendeixen a tenir un pitjor pefil" de risc cardiovascular en comparació amb els de te. Però la causa és el seu estil de vida. Per exemple, entre els ciutadans enquestats, més de la meitat dels que bevien cafè també fumaven. En sentit contrari, els del te practiquen més esport. El doctor Enrique Galve, president de la Secció de Risc Vascular i Rehabilitació Cardíaca de la SEC, per la seva banda, ha destacat les conclusions d'un estudi que ha demostrat que fumar pot provocar insuficiència cardíaca. Aquesta malaltia és "terminal" i és "la més greu" de totes les relacionades amb el cor.

Habitualment es relacionava el tabac amb malalties coronàries però ara "per primer cop" s'ha vist que també pot provocar insuficiència cardíaca. L'estudi ha constatat que entre els fumadors el risc de patir-la és un 6%.
 


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario