9/9/14

Una empresa de Castelldefels lidera a nivell europeu la innovació en processos industrials


Es un dels projectes més importants aprovats 
dins del marc de finançament de la UE per 
a la millora de processos productius està 
coordinat per l'empresa de Castelldefels IRIS



La jove empresa catalana IRIS, ubicada al Parc Mediterrani 
de la Tecnologia de Castelldefels, liderarà el projecte ProPAT, 
finançat per la Comissió Europea dins del marc 
SPIRE-1- Integrated Process Control (Horizon 2020).

És l'únic projecte emmarcat dins d'aquest programa, centrat en la investigació en el control de processos productius i clau en l'estratègia de la UE de millorar la industria. Está coordinat per una empresa espanyola i compta amb un equip de luxe format per grans empreses com Glaxo Smith Klein i destacats centres d'investigació com l'ICFO, també a Castelldefels, la Universitat de Barcelona o el VTT Research Centre of Finland.
En total 16 socis europeus que sota la batuta d'IRIS, l'única PIME coordinadora d'un projecte d'aquesta envergadura, treballaran durant els mesos vinents per desenvolupar eines basades en noves tecnologies per a la monitorització en línia i a temps real durant el procés productiu de composició, mida de partícules i altres paràmetres clau.
L'objectiu és mostrar de forma tangible a petites i mitjanes empreses la via per aconseguir processos productius altament eficients gràcies al redisseny de forma continua del procés a partir de dades d'alta qualitat. Segons explica Oonagh McNerney, directora d'IRIS “el concepte subjacent al projecte ProPAT és el que es coneix com Tecnologies Analítiques de Procès (PAT), que pot resumir-se en portar les capacitats analítiques dels laboratoris a les línies de producció”. D'aquesta manera es pot saber amb exactitud el que passa a temps real durant tot el procés, i assegurar la rendibilitat, sostenibilitat i qualitat del mateix.

Un objectiu ambiciós per un projecte revolucionari
El projecte, que compta amb un finançament de 6M€, va néixer per iniciativa d'IRIS, que durant els darrers anys ha treballat en diversos projectes públics i privats al voltant de la monitorització avançada i la millora de processos productius, amb la voluntat d'encarar un dels reptes principals de la nova revolució tecnològica. “Fer que els processos  productius siguin més eficients i sostenibles és una de les vies més importants per lluitar contra l'escassetat de recursos naturals”, explica McNerney.
Fins al moment, la implementació de solucions basades en PAT només estava a l'abast de les grans empreses petroquímiques i farmacèutiques. El projecte ProPAT suposarà el primer pas per fer-les accessibles a les petites i mitjanes empreses, i amb això convertir el paradigma dels processos productius eficients en un estàndard per la industria en general.
+ INFO: www.iris.cat
 


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario