31/7/15

Brussel·les obre la porta a una negociació internacional de la independència de Catalunya, en resposta a una diputada italiana

 Fins ara la CE havia esquivatla qüestió 
al·legant que era
un assumpte intern 
que s'havia de resoldre 
dins d'Espanya




ACN / Brussel·les
Divendres, 31 d'agost del 2012 - 13.25 h

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha admès per primera vegada que "en el cas hipotètic d'una secessió" de Catalunya "la solució s'hauria de trobar i negociar en el marc legal internacional". Brussel·les sempre s'havia negat fins ara a parlar obertament de la independència de Catalunya, al·legant que és un assumpte intern espanyol que s'ha de resoldre dins de l'Estat i d'acord amb la legislació espanyola. Barroso obre ara la porta a una negociació internacional a tres bandes en cas d'independència, admetent la dimensió europea del conflicte. L'executiu comunitari adverteix, però, que l'Estat català no seria automàticament membre de la Unió Europea però sí que preveu negociar-ho.
Barroso respon així a una pregunta parlamentària de l'eurodiputada italiana de la Lliga Nord, Mara Bizzotto, que li demana que aclareixi si, en cas d'independència, els catalans "perdrien immediatament el seu estatus de ciutadans de la UE i els seus drets i deures". "La ciutadania de la UE és addicional i no substitueix la ciutadania nacional (és a dir, la ciutadania d'un Estat membre de la UE)", assegura el conservador portuguès.

No només negociar amb Madrid
Brussel·les preveu que aquesta qüestió s'haurà de negociar trilateralment, a escala internacional i no només amb Madrid. "En el cas hipotètic d'una secessió d'una part d'un Estat membre, la solució s'hauria de trobar i negociar en el marc legal internacional", defensa Barroso. L'Executiu comunitari reconeix d'aquesta manera que "en el cas d'una possible independència els ciutadans continuarien protegits per la legislació internacional", com demana l'eurodiputada Bizzotto en la seva pregunta.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario