29/9/15

El TSJC imputa Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per la consulta del 9-N





La decisió del tribunal arriba només dos dies després de les eleccions del 27 de setembre

El president de la Generalitat en funcions haurà de declarar el 15 d'octubre mentre que la consellera d'Educació i l'exconsellera de Governació ho hauran de fer el 13

Les defenses de Mas, Ortega i Rigau no tenen intenció de recórrer la imputació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imputat Artur Mas, president de la Generalitat en funcions, la consellera Irene Rigau i l'exconsellera i exvicepresidenta Joana Ortega per l'organització de la consulta del 9 de novembre. La decisió arriba només dos dies després de la celebració de les eleccions al Parlament.

Mas haurà de declarar el 15 d'octubre a les 10 del matí mentre que la consellera d'Ensenyament en funcions i l'exconsellera de Governació ho faran dos dies abans, a les 10 i a les 4 de la tarda respectivament. Els tres polítics s'afronten a un delicte per desobediència.

La citació com a imputats arriba després que a mitjans de setembre les defenses demanessin que les declaracions dels testimonis demanats per la fiscalia es fessin després de la declaració com a imputats dels seus clients, i que aquestes es fessin, en tot cas, després de les eleccions del 27-S per no entorpir el procés electoral.

La notícia de la imputació de Mas s'ha fet públic mentre el Govern celebrava la primera reunió del consell executiu després dels comicis. En principi, la roda de premsa per valorar-ne els acords està prevista per a dos quarts de dues.

Els advocats no recorrerán
Els tres advocats de Mas, Ortega i Rigau no tenen intenció de recórrer la decisió del TSJC. Els lletrats recorden que ja es van oposar a l'admissió de les querelles presentades per la fiscalia, Manos Limpias i altres entitats, recursos que van ser rebutjats A més, en conversa amb l'ACN també recorden que fa pocs dies ja van demanar que abans de citar qualsevol altre testimoni del cas, el tribunal prengués declaració als tres querellats.

75 anys després de l'afusellament de Lluís Companys
La declaració d'Artur Mas com a imputat coincidirà amb el 75è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys per part del règim franquista, el 15 d'octubre de 1940 al castell de Montjuïc.
   

No hay comentarios:

Publicar un comentario