27/10/16

L'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, demana un aeroport més responsable i sostenible




Els alcaldes i alcaldesses de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi, Begues i Sitges han signat avui un manifest que recull aquestes necessitats coincidint amb el desè aniversari del canvi de rol de pistes
Sis municipis de l'àrea d'influència de l'Aeroport de Barcelona–El Prat han signat aquest matí un manifest demanant una infraestructura més responsable i sostenible amb el territori on s'ubica. Aquest manifest s'ha fet coincidir amb el desè aniversari del canvi de rol de pistes: va ser el passat 26 d'octubre de 2006 quan l'aeroport va posar en marxa una nova operativa d'enlairaments i aterratges amb l'objectiu de minimitzar l'impacte acústic de la tercera pista.
Els municipis reconeixen que en aquests 10 anys ha millorat la situació respecte a l'impacte acústic dels avions sobre els veïns, però aquest escenari és insuficient segons els màxims responsables d'aquestes ciutats.

Candela López, ha recordat que “ara fa 10 anys que els nostres veïns i les veïnes és van mobilitzar al carrer per aconseguir millorar el territori”. López ha afegit que l'Ajuntament de Castelldefels no podia faltar a la signatura d'aquest manifest ja que és un del més afectats pel soroll dels avions. No estem satisfets, perquè queda molt camí per recórrer i millorar”.
“Es tracta d'intentar minimitzar l'impacte acústic sobre els nostres municipis i un altre cop tornar a reivindicar que és molt important treballar per una solució conjunta i garantir, sobre tot, la qualitat de vida dels nostres ciutadans. I el que demanem també és una major implicació amb el territori del que són els òrgans de decisió de l'Aeroport”, afirma la regidora de Presidència i responsable de l'Oficina Municipal de Seguiment i Control de l'Aeroport (OMSICA), Maria Miranda.
El manifest fa unes peticions molt concretes per tal de fer efectives aquestes necessitats de sostenibilitat i qualitat territorial. Entre aquestes en destaca la presència i la col·laboració del territori en els àmbits de decisió i un sistema operacional que consideri, d'una banda, menys configuracions lesives pel territori, i de l'altra banda, compensacions econòmiques directes als municipis per l'impacte acústic i ambiental que suporten.

L'alcaldessa de Castelldefels ha destacat que "amb la signatura d'aquest manifest conjunt avui, els ajuntament posem de relleu que volem ser un agent actiu en la pressa de decisions futures sobre l'Aeroport. Tenim que reforçar el diàleg, l'acord i la col·laboració entre tots per millorar la qualitat de vida del nostres veïns i veïnes. Hem de fer compatible el valor econòmic que representa l'aeroport per nosaltres com a municipi turístic amb el benestar dels ciutadans i la sostenibilitat ambiental".
La signatura del manifest es va fer ahir en el decurs d'una roda de premsa celebrada al restau- rant Tropical de Gavà. A banda de l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López hi han assistit, i han signat per tant el manifest, l'alcalde de Sitges, Miquel Forns; l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i el regidor de Comerç, Promoció Econòmica, Joventut i Esport de l'Ajuntament de Begues, Jordi Montaña.
 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario