10/10/16

Una actuació històrica d’Els Grocs al Concurs de Castells de Torredembarra



El diumenge 25 de setembre, els Castellers de Castelldefels van participar en la primera jornada del Concurs de Castells d’enguany, una jornada que se celebra a Torredembarra i en què participen les dotze “colles de 7” més ben classificades, segons un sistema de punts que es basa en les cinc millors actuacions des de l’1 de setembre de l’any anterior fins a al 31 d’agost de  l’any en curs. Segons aquest rànquing, els Grocs quedaven fora de concurs, però la renúncia d’algunes colles més ben classificades els va donar l’oportunitat d’entrar-hi.


Els Grocs van començar la seva actuació amb el 3 de 7 amb l’agulla, una construcció que havien descarregat per primera i única vegada a tota la seva història a l’última Festa Major d’Hivern de la seva ciutat, ara fa pocs mesos, i que enguany encara no havien intentat. Tot un repte, doncs. El castell va pujar i baixar tranquil i amb molt bones mides i tot feia pensar que s’apuntarien el seu primer castell descarregat de la jornada, però, just després de sonar l’aleta, el pilar es va trencar i el castell va quedar només carregat. A segona ronda, van ser més conservadors i es van apuntar un 3 de 7 que, tot i ser una construcció que ja han descarregat en set ocasions aquesta temporada, van haver de treballar força. A tercera ronda,  van anunciar el 5 de 7, un castell que la colla només havia provat una vegada en tota la seva història, al Concurs de Tarragona del 1994, ara fa 22 anys. En aquella ocasió, el castell havia quedat carregat. Van començar amb un peu desmuntat, seguit d’un intent desmuntat per indecisió de la canalla, però no es van doblegar i van decidir tornar a intentar-ho a la ronda de repetició. El castell era molt lleig de mides i la canalla va dubtar a la pujada, però, així i tot, els Grocs van aconseguir carregar-lo. Just quan l’enxaneta arribava a la pinya, però, i encara amb dosos col·locats, el castell va fer llenya. Ja amb la feina feta, i després de comprovar que ningú no havia pres mal, van anunciar el 2 de 7 a la ronda de millora, un castell que sí que han assajat molt i que ja havien intentat sense èxit a la seva Festa Major d’Estiu. Amb els baixos ja col·locats i el cap de pinyes cantant les posicions, però, van decidir, finalment, que ja en tenien prou. I van passar ronda.
Una actuació, doncs, històrica que va col·locar als de Castelldefels en la setena posició - d’un total de tretze colles participants - i que va demostrar al món casteller i, sobretot, a ells mateixos, que es mereixien ser allà. 


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario