10/8/17

Enllestides les obres de més aparcament, noves voreres i carril bici que tenen com a objectiu millorar la seguretat i mobilitat darrere de l'estació




La connexió del carril bici del carrer de Jacint Verdaguer amb la Universitat, l'habilitació d'un nou gran espai per aparcament, un nou punt de recàrrega doble per vehicles elèctrics i la millora dels accessos a la zona escolar dels instituts Josep Lluis Sert i Les Marines ja són una realitat des d'avui al darrere de l'estació de Castelldefels.




Les obres d'adequació del nou aparcament de darrere l'estació de Renfe, així com la construcció d'un nou carril bici i un nou tram de vorera han quedat enllestides avui. L'actuació ha servit per relligar un carril bici que es localitza a la vorera est del carrer de Jacint Verdaguer amb la Universitat Politècnica de Catalunya, habilitant un nou gran espai per aparcament i millorant els accessos a la zona escolar dels instituts Josep Lluis Sert i Les Marines.
El projecte ha integrat l'adequació d'un gran aparcament per a vehicles (150 places noves aprox.) en un solar que restava sense ús, la construcció d'una important plataforma única destinada a vianants per creuar el carrer Antic Camí Ral de Valencia i la generació d'un corredor segur per vianants i bicicletes.
Aquest projecte és una solució provisional mentre es desenvolupa el planejament en aquest sector de la ciutat. La duració de les obres ha estat finalment de 2 mesos i mig. El pressupost d'adjudicació va ser de 220.464,00€ + IVA.

En favor d'una mobilitat sostenible i segura
Amb a aquesta actuació, l'antic aparcament (la part més propera a l'estació) funcionarà com a intercanviador afavorint que moltes persones accedeixin en el seu vehicle a l'estació i utilitzin el transport públic per desplaçar-se a altres municipis. Es destinarà una part de l'aparcament als usuaris del tren i bus, el que s'anomena P+R ( Park and Ride). Castelldefels serà un dels primers municipis que posarà en marxa aquest servei com a prova pilot amb la col·laboració de l'AMB a partir del proper mes d'octubre.

Amb l'ampliació, l'aparcament remodelat disposarà d'un total de 275 places, 150 places més que abans. S'ha col·locat també un punt de recàrrega doble per a dos vehicles elèctrics.
D'altra banda, la connexió del carril bici afavoreix els desplaçaments en bicicleta, sobretot d'estudiants, ja que en la proximitat es troben tant el campus de la UPC com els instituts Josep Lluís Sert i Les Marines. El nou itinerari, que ara es continu, millora sensiblement la seguretat dels ciclistes.
La remodelació de la vorera que continua per l'antic Camí Ral de Valencia, a l'altra banda de Joanot Martorell, ofereix ara un espai segur per al vianants entre l'estació i l'accés a la UPC i els instituts.
El foment de la mobilitat sostenible és un dels objectius del Pla de Mobilitat Sostenible i Segura que el govern municipal va elaborar el 2016 mitjançant un procés de participació ciutadana.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario