23/10/17

L'ús del bus a Castelldefels creix per sobre de l'increment metropolità



- El transport públic metropolità supera els 510 milions de viatgers entre gener i setembre
- Les línies que donen servei a Castelldefels són les que més creixen, un 4,6%
- L'ús de l'autobús creix a Castelldefels en un percentatge superior a la mitjana d'increment registrat a l'àrea metropolitana de Barcelona. 

El transport públic metropolità supera els 510 milions de viatgers entre gener i setembre, xifra que significa un 3,9% més que el mateix període de l'any anterior, mentre que a Castelldefels l'increment s'eleva fins al 4,6%.
Entre el gener i el setembre s'han incorporat fins a 19,18 milions de nous viatgers al sistema de transport públic de metro i autobús (gestió directa i indirecta) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) respecte al mateix període del 2016. Aquest increment del 3,9% respecte al mateix període del 2016 torna a superar el rècord històric de viatgers del transport públic dels primers tres trimestres de l'any.

Bon balanç també a la comarca
En el conjunt de l'àmbit del Baix Llobregat el comportament ha estat positiu. Especialment, el cas de la línia que uneix el Prat amb el Polígon Pratenc i la ZAL (29,4%). La resta, amb excepció del servei de l'Hospitalet i el Prat, que es manté (-0,4%), presenta increments entre el 2,5 i el 5%, màxim al qual gairebé arriba el creixement experimentat a Castelldefels, que és el que més s'acosta a aquesta banda alta.
El servei d'autobús diürn de l'àmbit de Castelldefels ha crescut per sobre de la mitjana, ja que ha arribat a incrementar-se en un 4,6%, superior a les línies urbanes de Sant Feliu (2,8%), el servei de l'àmbit de Sant Boi, Sant Joan Despí i Cornellà (3%), el servei de les línies urbanes d'Esplugues i Sant Just (3,2%), i el servei de l'àmbit de Gavà i Viladecans (4,5%).
En els serveis nocturns s'observa un creixement molt important de passatge al Baix Llobregat (9,6%) i, encara més important, a Barcelona i el Barcelonès Nord (10,4%), xifres que consoliden les elevades taxes de creixement i l'augment continu de passatge dels darrers anys.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario