20/11/17

L'Ajuntament presenta dijous a la ciutadania el projecte de remodelació de l'avinguda de la Pineda



L'acte, obert a tothom, té lloc aquest 23 de novembre (19h) 
a la sala d'actes del CAP Can Bou

La nova avinguda donarà prioritat a vianants i bicicletes

Amb l'objectiu d'apropar el projecte a la ciutadania i recollir les impressions de veïns i veïnes de la ciutat, l'Ajuntament de Castelldefels realitza aquest dijous 23 de novembre (19h) una presentació del projecte de reurbanització de l'avinguda de la Pinada. L'exposició del projecte té lloc a la sala d'actes del CAP Can Bou.
L'acte de presentació del projecte comptarà amb les intervencions de l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, el regidor de Territori, Xavier Amate, i el regidor responsable de l'Audiència de Veïnat de l'Olla del Rei, Àlex Company. Els detalls del projecte han estat presentats a la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Castelldefels (FAVVC) aquest 20 de novembre al Saló de Plens.

Prioritat a vianants i bicicletes
L'actuació es planteja amb l'objectiu d'aconseguir un repartiment equilibrat de l'espai, entre els diferents usuaris de l'avinguda Pineda, donant prioritat als vianants i a la bicicleta. El projecte comporta la retirada d'un carril de circulació per a vehicles de motor, en sentit mar, en el tram entre l'avinguda Constitució i el passeig del Pitort. A partir del passeig Pitort es manté el doble sentit de circulació. L'actuació comporta també implantar un carril per a bicicletes segregat i de doble sentit al llarg de tot el tram a reurbanitzar, sent aquest un aspecte primordial de l'actuació a desenvolupar. Per últim, l'actuació planteja la reconstrucció de les voreres existents, donant un nou caràcter a l'avinguda i posant com a prioritat el vianant.
La reurbanització de l'avinguda de la Pineda es concep de forma que la definició formal de la mateixa permeti transformar una avinguda principalment viària i urbana en un nou “riu” de comunicació per a vianants i bicicletes que comuniqui el nucli més cèntric del municipi amb l'accés al mar i a les platges del municipi.
Es tracta d'un “riu” que s'obra pas dintre de la trama urbana i que ha de permetre canalitzar aquest flux d'usuaris a través d'ella, convertint-se en un dels punts neuràlgics de l'esbarjo, la salut i la vida dels castelldefelencs. És per això que es planteja un paviment continu asfàltic que en determinats punts, conflueix amb trames urbanes de peces discontínues que intenten entrar sense èxit en aquest “riu” de vida en que és converteix l'avinguda.
Destaca també la transformació de la rotonda de la rambla de Marisol, on la reconfiguració de l'espai permet aconseguir un “pont” que uneix els dos costats inconnexos del parc de la Corredora, actualment dividits per aquesta traça viària que actualment és l'avinguda. Aquesta victòria del vianant sobre la trama viària permet disposar d'un nou espai privilegiat on la vegetació i els volums agafen una importància actualment inexistent.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario