14/11/17

Pla municipal per pal·liar la pobresa energètica a les llars amb pocs recursos



• Aquest mes de novembre, tallers gratuïts per interpretar 
les factures i possibilitar l'estalvi sense disminuir el confort

• També es realitzaran auditories energètiques gratuïtes 
a les 125 llars que reben atenció dels serveis socials municipals

Castelldefels va acollir el 21 d'octubre passat la primera Fira d'Energies Renovables, Eficiència i Pobresa Energètica, que tenia un doble objectiu: divulgar la importància de reduir el consum energètic de forma eficient optimitzant els processos productius i sensibilitzar sobre la necessitat d'utilitzar sistemes de desplaçament més sostenibles.
La Fira va servir també de marc de presentació del projecte que l'Ajuntament ha posat en marxa per pal·liar els estralls de la pobresa energètica, impulsat per les regidories d'Habitatge, Medi Ambient i Serveis Socials.

Pla contra la pobresa energètica
Aquest projecte s'estructura en dos nivells. En primer lloc, a través de l'atenció i la intervenció, amb l'objectiu d'optimitzar el consum energètic i disminuir l'import de la factura d'energia de les llars amb major precarietat econòmica. En aquest sentit, els 125 llars que reben atenció dels serveis socials municipals seran objecte d'una auditoria que reveli de quina manera poden reduir la seva factura per consum energètic.
El segon nivell és el de la sensibilització sobre la necessitat d'estalvi energètic, tant des del punt de vista econòmic com el mediambiental.
La posada en marxa d'aquest projecte ha significat també la contractació de quatre persones mitjançant un pla d'ocupació municipal. Es tracta de tres operaris que realitzaran les auditories energètiques i una administrativa.

Tallers gratuïts sobre les factures de subministraments
Al llarg d'aquest mes de novembre es realitzaran, a diferents espais de Castelldefels, tallers per ajudar la ciutadania a entendre els conceptes que hi ha darrere les factures del gas i l'electricitat.
Així, s'ensenyarà a interpretar les factura amb l'objectiu d'entendre què s'està pagant i a desglossar els seus diferents conceptes (el consum, els impostos, el manteniment i el lloguer), i s'identificaran les modalitats i tarifes de contractació existents.
A més, es mostrarà on es pot intervenir per reduir l'import dels subministraments sense disminuir el confort de les llars.
Aquests tallers, gratuïts i d'hora i mitja de durada, se celebraran en diferents punts de la ciutat, per facilitar-hi l'assistència.

·         El primer tindrà lloc el 17 de novembre a l'Espai Montserrat Roig (carrer Església, 117) a les 19 hores.
·         El segon taller se celebrarà el 20 de novembre al CAP Can Bou (av. Màlaga, 18-20) a les 18.30 h.
·         El tercer arribarà el 29 de novembre a l'Espai del Mar (passeig Marítim, 171-175), també a les 18.30 h.

Els tallers estan organitzats per l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) i l'empresa municipal Serveis Ambientals de Castelldefels (SAC).


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario