12/12/17

El pressupost per a 2018 consolida els objectius del Pla d'Actuació Municipal, a Castelldefels



- S'aprova el tercer pressupost del govern de progrés de l'Ajuntament de Castelldefels

- Tres milions s'invertiran en projectes de vertebració territorial i millora de l'espai públic i de la xarxa d'equipaments

El Ple municipal de Castelldefels va aprovar el passat 30 de novembre el pressupost de la corporació municipal per a 2018 amb el vot favorable de l'equip de govern (PSC, Movem, ERC, CSPOT i CiU), i el vot contrari de l'oposició (PP i C'S). El regidor d'Hisenda i Gestió Econòmica, Antoni Casas, argumenta que «el Govern de Castelldefels reverteix les retallades de l'Estat, prioritzant les polítiques socials i mediambientals». Els de 2018 són uns pressupostos «pensats per al compliment del Pla d'Actuació Municipal 2019, i per la recuperació econòmica de la ciutat i pel respecte al medi ambient i als drets socials».
Amb el pressupost 2018 —explica Casas«el Govern municipal dota de més eines a l'administració per una millor atenció al ciutadà, per la recuperació i manteniment del patrimoni cultural així com per l'execució final del Pla de Barris».
Després del gran esforç inversor que va recollir el pressupost de 2017 (amb 5 milions €, la xifra més elevada dels últims anys), per tal que Castelldefels recuperés el terreny perdut, aquest any el capítol d'inversions tornarà al nivell de 2016. En total, el govern municipal destinarà 3.196.067 € per desenvolupar projectes que tenen en comú la vertebració territorial i la millora de l'espai públic i de la xarxa d'equipaments.

Pla de Barris, equipaments, via pública...
El gruix d'aquesta inversió es destina al Pla de Barris de Vista Alegre, per tal de donar una última empenta als projectes de millora urbana, de foment de l'ocupació i de desenvolupament social que s'estan duent a terme al barri. En total, s'hi invertiran 2.232.422 €, aportats a parts iguals per l'Ajuntament i la Generalitat.
En aquest sentit, convé subratllar que el Govern municipal ha treballat per involucrar altres administracions (a més de la Generalitat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona) per dotar econòmicament aquests projectes. Entre les principals inversions per al 2018 també destaquen l'adquisició de l'històric edifici de Can Baixeres (275.000 €) per habilitar-lo com a equipament; el manteniment de voreres i rodadures de carrers (155.372 €), i la creació d'un espai de ‘coworking' (100.000 €) i d'un dronlab al campus de la UPC (100.000 €).

Antoni Casas: «Aspirem a una ciutat més justa, sostenible i saludable»
Seguint la línia iniciada en els primers pressupostos, l'any 2016, per l'actual equip de Govern (dissolució de Castelldefels Projeccions i municipalització del servei de neteja), per a 2018 ens proposem dur a terme la municipalització de la zona blava de la platja, i això ens repercuteix amb un increment el pressupost d'ingressos que permetrà al mateix temps una gestió més àgil del servei. El pressupost passa dels 64,5M per a 2017 als 69,2M per a 2018 (ordinari més inversions), és a dir, un increment del pressupost del 7,32%. Tenint com principi bàsic aspirar a una ciutat més justa, sostenible i saludable, s'ha decidit un increment del 4,17% de la partida destinada a serveis socials, esports (8,04%) i medi ambient (8,87%), amb l'objectiu ajudar les persones i millorar la seva qualitat de vida. L'any 2018 també és l'últim any del Pla de Barris de la Generalitat, i per aquest motiu es destinaran 2,23M a acabar el projecte de reforma i millora de Vista Alegre.
En una ciutat orientada als reptes del segle XXI, les partides per la creació, promoció i reactivació econòmica i foment de l'ocupació augmenten en un 21,88%. El comerç i del turisme són també prioritaris per a l'actual Govern: destaca l'increment, en l'Àrea de Turisme, dels diners destinats a fires i campanyes de promoció, que augmenten en un 27,55%.
En definitiva, el Govern de Castelldefels reverteix les retallades de l'Estat i prioritzem les polítiques socials i mediambientals i de recuperació econòmica per a la ciutat, així com també la recuperació i manteniment del patrimoni cultural.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario