25/1/18

Castelldefels activa el Park&Ride per facilitar la combinació vehicle privat i transport públic
La zona destinada a aquest servei compta amb 105 places i està ubicada a l'aparcament de darrere de l'estació de tren i ja funciona des del passat 23 de gener

Es tracta d'una zona d'estacionament reservada per als usuaris del transport públic i que aquests poden gaudir durant 24 hores consecutives de manera gratuïta

L'Ajuntament de Castelldefels i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van posar en marxa el passat 23 de gener un servei d'aparcament d'intercanvi (105 places) per incentivar l'ús del transport públic facilitant la combinació vehicle privat + transport públic. “El servei de Park & Ride coincideix amb la voluntat del Pla de millorar la mobilitat, garantir la seguretat, i incentivar l'ús del transport públic, reduint així les emissions de CO2”, ha afirmat l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC).
“Per al govern municipal, reduir les emissions de CO2 és una prioritat i, per tant, és una bona notícia que Castelldefels sigui una les dues ciutats que participa en aquesta prova pilot de l'AMB”, ha explicat el regidor d'Urbanisme, Sostenibilitat i Medi Ambient, Ramon Morera (Movem).
Aquest servei està ubicat al pàrquing de darrere de l'Estació i està basat en el concepte estès a Europa de Park&Ride (P+R): zones d'estacionament habilitades a la rodalia de la gran ciutat per accedir-hi en transport públic.
Aquest servei permet a l'usuari freqüent del transport públic estacionar el seu vehicle a la zona d'aparcament P+R, habilitada darrere de l'estació de tren de Castelldefels, al passeig del Ferrocarril, i gaudir de 24 hores consecutives d'estacionament reservat.
Mitjançant aquesta actuació s'ha definit un gran i remodelat aparcament per a vehicles amb 275 places, 100 més que abans, en un solar que restava sense ús. D'aquesta manera, el nou aparcament funciona ara com intercanviador afavorint que moltes persones accedeixin en el seu vehicle a l'estació i utilitzin el tren per desplaçar-se a altres municipis. El projecte va integrar també la construcció d'una important plataforma única destinada a vianants per creuar el carrer Antic Camí Ral de Valencia i la generació d'un corredor segur per a vianants i bicicletes. Aquestes obres van servir per connectar el carril bici del carrer de Jacint Verdaguer amb la Universitat, habilitant un nou gran espai per aparcament i millorant els accessos a la zona escolar dels instituts Josep Lluis Sert i Les Marines.

Com utilitzar el Park&Ride

Per gaudir d'aquest estacionament gratuït cal complir els següents requisits:
·                     Estar registrat al sistema P+R.
·                     Estacionar a la zona d'aparcament P+R habilitada.
·                     Disposar d'un títol de transport vàlid per al sistema P+R i utilitzar-lo per viatjar amb transport públic.
El procediment per autoritzar la correcta utilització del servei es duu a terme mitjançant màquines comprovadores de títols de transport públic i l'APP "Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans", totalment gratuïta i disponible pels principals sistemes operatius mòbils (iOS i Android).

Un període de prova i informació sense sancions
Cal destacar que, a partir de la posada en marxa del servei aquest 23 de gener, hi ha un període de prova d'uns 15 dies de duració aproximadament.
Des del dia 22 de gener, dues persones de l'AMB informen sobre el terreny als usuaris de que només poden aparcar a aquesta zona si utilitzaran després el transport públic, com descarregar l'APP per al mòbil que serveix per validar la matrícula del vehicle i el bitllet de transport utilitzat,... Aquest servei d'informació funcionarà fins el dia 2 de febrer.
Durant aquest període de prova no es multarà a cap vehicle.

Instruccions d'ús del sistema P+R
1. Abans de la conducció: descarregar l'app "P+R Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans" i registrar-se a P+R
2. Aparcar el vehicle, iniciar el servei amb l'aplicació i viatjar en transport públic
3. A la tornada del viatge,  autoritzar el títol de transport a la màquina comprovadora ubicada al vestíbul de l'estació
4. Finalitzar el servei des de l'aplicació

+ INFO: Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans P+R


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario