2/1/18

Controlat l’incendi forestal de Castelldefels



Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar minuts abans de la una d'aquesta matinada l'incendi forestal que s'ha declarat a Castelldefels (Baix Llobregat) i que ha cremat aproximadament unes 10 hectàrees de vegetació.

Una espurna elèctrica o residus urbans, possibles causes
Segons informen els Bombers en el seu compte de Twitter, l'incendi va quedar “envoltat” pels efectius d'aquest cos que han treballat, durant tota la matinada, a la zona sinistrada.
Les principals hipòtesis en les quals treballen els Agents Rurals com a causes de l'incendi són una espurna prop d'una torre elèctrica o residus urbans.
De fet, aquest dimarts, menys de 24 hores després que es produís l'incendi, els agents rurals continuen presents en una zona molt fitada al voltant de la torre elèctrica, que es situa prop del carrer Antoni Gaudí, on també hi ha diversos habitatges, encara que cap veí va ser desallotjat.

17 dotacions dels bombers amb l'ajuda de voluntaris
Disset vehicles de Bombers de la Generalitat i 40 voluntaris han controlat el foc, la propagació del qual s'ha vist afavorida pel vent que ha bufat amb força a Castelldefels. El foc es va originar poc després de les vuit de la tarda en una zona propera a l'avinguda del Poal. Es va estendre de forma ràpida pel vent i de moment es desconeixen les causes que ho van provocar. Segons ha explicat a RAC1 l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, es tracta d'una zona boscosa que manca d'activitats habituals.

Sense llum, durant unes hores
Els Bombers han indicat així mateix que Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla Infocat per aquest incendi, que ha deixat sense llum durant unes hores a 6.000 abonats a causa que s'han realitzat corts en el subministrament “per garantir la seguretat” en les tasques d'extinció.


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario