3/12/18

Carta de l’Assemblea Nacional Catalana de Castelldefels a l’Alcaldessa de Castelldefels



Nota de la Redacció:
Escrit que reproduïm íntegrament tal i com ens ha estat enviat

Excel·lentíssima Alcaldessa Sra. Maria Miranda,
Ara ja fa un dies, aquest cop sí, vam rebre la invitació per assistir al Sopar d’entitats que l’Ajuntament de Castelldefels, organitza per la Festa Major d’hivern.
I diem aquest cop sí, perquè la invitació per a participar als actes de la Diada Nacional de Catalunya la vam rebre dos dies abans de la diada.
El motiu d’aquest carta és fer-li saber que no assistirem al Sopar d’entitats que organitza el govern municipal de Castelldefels, tot i que considerem que hauria de ser un espai de trobada de totes les associacions i entitats d’aquest municipi i no un sopar clientelista dels espais associatius de Castelldefels.
Però no és per aquest motiu que no hi assistirem. Ho hem fet altres anys i amb governs d’altres ideologies polítiques diferents de les actuals.
Els motius pels quals no hi assistirem són els següents:
-El 22 de setembre de 2017, Amnistia Internacional va denunciar a l’Ajuntament de Castelldefels per la vulneració de dret a reunió pacífica i el dret a la lliure expressió. En el seu informe afegia que, a més de la vulneració fragant d’aquests drets, acusava a l’Ajuntament, del qual vostè era i és l’Alcaldessa, d’excedir-se en la interpretació de la providència del Tribunal Constitucional de 7 de setembre, dictant un decret que prohibia la autorització d’ocupació dels espais públics als actes de diverses associacions i partits politics, vulnerant de facto el dret de reunió pacífica.
-Mesos abans del referèndum de l’1-O, l’Assemblea Nacional de Castelldefels, va demanar una reunió amb vostè, on eren presents la coordinadora de l’ANC, el tresorer i el regidor d’esports, joventut i gent gran, on ens van garantir que l’equip de govern vetllaria pel drets dels ciudatans i ciutadanes de Castelldefels. I ens van mentir: personalment a la junta de l’ANC però també a totes les persones que viuen a Castelldefels.
-És difícil compartir espais de distensió amb politics que no han denunciat la vulneració dels drets que pateixen els presos politics. I fer-ho en aquets dies de festa major o ara que s’apropa el Nadal és gairebé pornogràfic.
-Per dignitat, pels nostres presos i preses polítiques que estan vivint la injustícia d’una presó preventiva que algun dia, el Tribunal d’Estrasburg reconeixerà. I vostès, tots els que no han denunciat els seu empresonament, per vergonya, si encara els queda una espurna d’honorabilitat i respecte al servei públic, hauran de deixar els seus càrrecs. 
-Per més dignitat, pels nostres exiliats i exiliades que han hagut de deixar el seu país pel sol fet de deixar votar en un referèndum d’autodeterminació.
-Tots ells i elles, Excel·lentíssima Alcaldessa han passat o passaran la Festa Mayor del seu poble a presó o a l’exili; tots ells i elles passaran el Nadal empresonats-ades o a l’exili, lluny de les seves famílies mentre vostès juguen o tracten de fer política municipal.
No només no vindrem, sinó que fem extensiva aquesta carta a tots els partits polítics que formen part de l’equip de govern. Per connivència. L’Assemblea Nacional Catalana de Castelldefels ho denunciarà per activa i per passiva, sempre. I també farem pública la nostra resposta a les xarxes socials a la seva invitació i la del Regidor de Cultura.
Com sempre, l’Assemblea Nacional Catalana de Castelldefels segueix oberta a dialogar i a millorar, sempre des del diàleg, les relacions amb l’Ajuntament de Castelldefels, i en particular, amb la seva alcaldessa.
Atentament,

 
Socis i sòcies de l’Assemblea Nacional Catalana de Castelldefels
La Junta
Castelldefels, 28 de novembre de 2018
 


www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario