11/12/18

El Pla Estratègic de Comerç proposa accions per incentivar les compres a Castelldefels



Amb la finalitat de reposicionar el comerç de la ciutat, 
s’implementarà pròximament el Pla estratègic de comerç
(Foto: Ramón Josa)

El Pla Estratègic de Comerç marcarà el full de ruta de les actuacions que es duguin a terme des de l'Àrea de Comerç per promocionar el comerç local.
Per elaborar el document s'han realitzat una sèrie d'enquestes i treballs previs entre els consumidors i els comerciants locals que han definit les característiques de la població de Castelldefels i els seus hàbits de compra. S'ha analitzat la situació comercial de la demanda de Castelldefels i s'ha observat la seva tipologia de comerç i l'estructura de l'urbanisme comercial.
D'entre les conclusions que s'han extret destaquen que a les persones consumidores de la ciutat els agrada comprar en un comerç que tingui bona imatge, que acostumen a adquirir els productes d'alimentació frescos en comerços de proximitat que ja coneixen, i que adquireixen els articles vinculats amb la moda, la llar o els regals als centres comercials.
Els estudis sobre això també assenyalen que els consumidors estan disposats a desplaçar-se en cotxe a un altre municipi si troben més varietat d'oferta. Un 95,2% les persones enquestades ha anat o va a comprar a comerços del centre del municipi especialitzats en alimentació i o en productes farmacèutics i premsa.

Fortaleses i debilitats
La clientela dels comerços de Castelldefels valora molt positivament el tracte que ofereixen els comerciants de proximitat i els seus horaris. No obstant això, critiquen l'escassetat d'aparcament i la manca de varietat de l'oferta comercial. L'estudi també destaca en les seves conclusions que un dels punts febles del comerç local és la seva estructura dispersa en el municipi i l'escassa unió entre l'empresariat comercial de la ciutat.
Per minimitzar aquestes mancances i potenciar el teixit comercial de la ciutat el document proposa configurar un eix central de concentració comercial que tingui la suficient força d'atracció i la imatge necessària per atraure una tipologia de població que busca diferenciació en l'oferta.
Per a això, planteja configurar una zona comercial de qualitat amb una senyalització efectiva i implementar una marca comercial valorada, així com oferir un bon servei a la clientela.
A més, aconsella planificar un urbanisme diferenciat per a la zona comercial, apostant per la pacificació dels espais exteriors i la reordenació dels aparcaments. El Pla estratègic del comerç de Castelldefels també incideix en la necessitat de dur a terme accions que dignifiquin els locals buits, l'obertura els dissabtes a la tarda, i utilitzar el mòbil com a eina de comunicació i fidelització de la clientela.
 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario