11/12/18

Els residents estrangers a Castelldefels han de comprovar si estan inscrits si volen votar a les municipals del maig



Estar inscrit al cens electoral és indispensable per votar. 
Els terminis per garantir el dret a vot acaben el 30 de gener 
per a les persones nacionals de la Unió Europea 
i el 15 de gener per a persones nacionals d'altres països en conveni.

Ja és obert el període en què les persones residents a qualsevol municipi de Catalunya que vulguin votar a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019 han de comprovar si estan inscrits al cens electoral, i en cas negatiu, procedir a inscriure-s'hi.

Si és ciutadà de la Unió Europea
Cal tenir 18 anys o més, així com estar inscrit al Padró Municipal d'Habitants. Si anteriorment no ha participat en processos electorals disposa fins al 30 de gener de 2019 per manifestar la seva voluntat de votar.
La declaració formal d'intenció de vot es pot realitzar personalment a l'Ajuntament, per internet, al web de l'INE (sede.ine.gob) o per correu postal.

Si és ciutadà d'algun d'aquests altres països
Existeixen acords amb: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile.
Cal, també, tenir 18 anys o més i estar inscrit al Padró Municipal d'Habitants, així com tenir autorització de residència a l'Estat espanyol.
És necessari també haver residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l'acord corresponent: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per a la resta de nacionalitats.
Només en el cas que no es pugui deduir el temps de residència legal requerit a la targeta d'identitat de ciutadà estranger caldrà sol·licitar un certificat de residència a la comissària de Policia Nacional.
Encara que hagi participat anteriorment en processos electorals aquestes persones han de sol·licitar la seva inscripció en el cens electoral. Es pot fer personalment a l'Ajuntament, per internet o per correu postal, de l'1 de desembre de 2018 fins al 15 de gener de 2019.

+INFO: Tel. 901 101 900

 www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario