5/2/19

EL REBOST, nou Centre de Distribució d'Aliments amb finalitats socials

 Es va posar en marxa el passat 1 de febrer, 

està gestionat per Església Evangèlica 
i Creu Roja i finançat i coordinat 
per la regidoria de Serveis Socials

El nou Centre de Distribució d'Aliments neix amb la finalitat d'oferir una atenció de major qualitat pel que fa a la varietat, quantitat i qualitat de productes alimentaris. El centre es troba ubicat al carrer Pompeu Fabra a l'alçada de la plaça Pau Casals. L'acte va comptar amb la participació de l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), la regidora de Serveis Socials i Dependència, Isabel Cabello (CSPOT), i representants i voluntariat de les entitats socials Creu Roja Castelldefels i Església Evangèlica de Castelldefels.

L’alcaldesa Maria Miranda va destacar la dignificació d'aquest centre de distribució d'aliment que funciona com un supermercat "Estem centralitzant el que és el servei de lliurament d'aliments a col·lectius vulnerables però s'està fent oferint un servei totalment dignificat amb el qual qualsevol persona pot venir com si es tractés d'un supermercat a triar ells els productes que necessiten, a través d'un sistema de punts i anar-se'n amb la seva compra"

Amb el nou centre de distribució d'aliments, “volem convertir un servei de caire únicament assistencial en un projecte que incorpori accions formatives i de capacitació, donant cobertura no només a les necessitats bàsiques, sinó també a les necessitats estratègiques: prevenció, convivència i ampliació de la xarxa de relacions, canvi d'hàbits, organització de l'economia domèstica i estalvi d'energia”, va afirmar la regidora de Serveis Socials Isabel Cabello.

L'objectiu del projecte és oferir una atenció de major qualitat pel que fa a la varietat, quantitat i qualitat de productes alimentaris. També es vol incrementar i diversificar el nombre d'aliments disponibles, incorporant al servei sistemes de refrigeració i congelat i productes d'higiene personal i neteja. La idea és que les famílies usuàries puguin adquirir els productes que realment necessiten i agraden. Fins ara, l'entrega d'aliments funcionava fent entrega d'una cistella bàsica, sempre amb els mateixos productes i igual per a tothom.
L'horari d'atenció és de dilluns a dijous de 10.30 a 13.30 hores. Els dimarts i dijous també obren a la tarda en horari de 16 a 19 hores. Els divendres és el dia d'atenció i acollida a les famílies. Aquest horari s'ampliarà en cas de ser necessari.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario