28/3/19

Comença el llaurat de platges perquè estiguin llestes per a la temporada bany



L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat aquesta setmana per Castelldefels el llaurat de platges perquè estiguin llestes per a la temporada de bany, en un procés de condicionament del litoral metropolità que acabarà el 10 d'abril a les platges de Barcelona.







Els treballs es realitzen amb tractors que remouen la sorra fins a 50 centímetres de profunditat per a facilitar que s'airegi i que els raigs del sol penetrin en ella per a potenciar la seva acció desinfectant, ha detallat el AMB en un comunicat.
A més, es retiren les restes enterrades durant els temporals d'hivern, amb l'objectiu d'aconseguir un "grau òptim de salubritat" de les platges de cara a l'inici de la temporada, en uns treballs que es realitzen després de retirar els residus dels primers deu centímetres superficials.
Després, es passaran per totes les platges màquines electroimants per a separar els elements metàl·lics de la sorra, de la qual es preveu retirar centenars d'elements perillosos, com a claus, hams i restes de ferro oxidat.
Els temporals d'hivern han obligat a substituir unes 40 passarel·les ---de 132 metres en total-- i deu papereres, i també han danyat sis dutxes, pals de bandera i elements de senyalització e les 41 platges metropolitanes, que registren 10 milions d'usuaris anuals.
Aquest any es col·locaran 298 passarel·les d'un nou model adaptat a les persones amb mobilitat reduïda, i també es milloraran jocs infantils i s'implantaran nous elements per a aparcar bicicletes, entre altres actuacions per a millorar i renovar equipaments.
 

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario