29/3/19

El Metro del Delta formarà part del Pla de Rodalies de Barcelona del Ministeri de Foment



La línia unirà Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels 
i serà un nou corredor ferroviari d'entrada a Barcelona

Els alcaldes i alcaldesses de Castelldefels, Cornellà, Gavà, Raquel Sánchez; Sant Boi, i Viladecans s'han reunit a l'estació de Sants, amb el subdirector general de Planificació Ferroviària del Ministeri de Foment i amb els representants d'Adif, d'Operacions de la Xarxa Convencional Nord-est, d'Estacions Nord-est, i de Patrimoni Nord.

Part del Pla Integral de Serveis de Rodalies
En l'agenda de reunió de treball, el tema més important ha estat la petició dels representants municipals de recuperar el projecte del Metro del Delta, la línia ferroviària soterrada que ha de comunicar Cornellà i Castelldefels a través dels seus trams urbans. Els responsables del govern central i de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries han confirmat que la nova línia formarà part del Pla Integral de Serveis de Rodalies de Catalunya. 

Prolongació de la línea R3 de Renfe
Per als representants de l'administració central, la nova infraestructura, que serà una prolongació de la línia R3 de Renfe, no només donarà servei al Delta, sinó que significarà la creació d'un nou corredor ferroviari d'entrada a Barcelona. És, per tant, estratègica per al desenvolupament de la futura xarxa de rodalies, i presenta el gran avantatge de la seva intermodalitat amb la línia R2 i Ferrocarrils de la Generalitat.
L'alcaldessa de Castelldefels ha destacat que aquesta línia “constitueix una reclamació històrica dels municipis, que ara cobra més valor perquè hem fet una aposta decidida per un model de mobilitat sostenible en què el transport públic de gran capacitat ha de jugar un paper fonamental”.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario