14/6/19

Maria Miranda o Manu Reyes… Qui agafarà la vara de l’alcaldia?

El nou Ajuntament de Castelldefels pren possessió aquest dissabte 15 de juny

Els 25 regidors i regidores que formen el ple del nostre municipi escolliran amb el seu vot qui ostenta l'alcaldia i, per tant, qui tindrà la facultat de formar el govern en el que serà l'onzè mandat municipal des de la recuperació de la democràcia

Serà alcalde o alcaldessa el candidat o candidata que aconsegueixi com a mínim 13 vots, i en cas que cap reuneixi aquesta majoria, ocuparà el càrrec el candidat de la llista més votada 
• La sessió d'investidura es podrà seguir en una pantalla instal·lada a l'exterior, al carrer d'Arcadi Balaguer

Aquest dissabte 15 de juny se celebra al Saló de Plens de l'Ajuntament de Castelldefels la sessió de presa de possessió dels vint-i-cinc membres de la nova corporació municipal sorgida dels resultats de les eleccions locals del 26 de maig passat.
El Ple extraordinari, de carácter constitutiu,  començarà a les 12 del migdia.
Els portaveus dels sis grups faran el seu discurs programàtic i de justificació de la seva postura pel que fa a l'elecció de l'alcalde o alcaldessa, començant pel que té menor representació.
Els candidats que encapçalen cadascuna de les sis llistes són Manuel Reyes (PP), Maria Miranda (PSC), Candela López (Movem Castelldefels-En Comú Podem), Jordi Maresma (ERC), Guillermo Massana (Cs) i Xavier Amate (Junts x Castelldefels).

L'elecció de l'alcalde o alcaldessa
Acabats els discursos es procedirà a escollir l'alcalde mitjançant votació secreta dels 25 edils. Fet l'escrutini de les vint-i-cinc paperetes, serà proclamat alcalde el candidat que hagi obtingut la majoria absoluta dels suports, és a dir, 13 vots. Si cap d'ells arriba a aquesta xifra serà investit alcalde el candidat de la llista més votada a les urnes el 26-M.
Dels resultats de les eleccions de fa tres setmanes en va resultar que els 25 regidors que conformen el Ple es reparteixin de la manera següent:

Els escenaris poden ser dos…
…a l'hora de determinar qui ostentarà l'alcaldia, amb hipotètiques variants o matisos.




MARIA MIRANDA D'una banda, que es doni una suma de grups que acordin un únic candidat. Estan en condicions de sumar aquesta majoria, al voltant de l'alcaldessa en funcions, Maria Miranda (PSC), que té 6 representants, tres forces polítiques que ja han compartit Govern en aquest mandat que ara acaba: el mateix PSC (6), Movem Castelldefels-En Comú Podem (4) i Esquerra Republicana (4), amb o sense el suport de Junts x Castelldefels, que té un regidor.





MANU REYES De l'altra banda, si aquest acord a tres o quatre per investir Miranda o un altre candidat o candidata no cristal·litza abans de dissabte, l'exalcalde popular Manuel Reyes (2011-2015), que compta amb 8 edils, podria assolir l'alcaldia perquè va ser la llista més votada el 26-M,sempre que no es doni el primer supòsit, és a dir, una majoria alternativa que superi aquests 8 representants.




Per cloure l'acte, l'alcalde o alcaldessa pronunciarà el seu discurs d'investidura, en què s'espera que esbossi les línies mestres de l'acció municipal que desenvoluparà. El cant dels Segadors posarà punt i final al Ple constitutiu de la corporació municipal 2019-2023.

Pantalla gran a l carrer
El Ple extraordinari podrà ser seguit a través d'una pantalla gran que s'instal·larà a l'exterior de l'Ajuntament, al carrer d'Arcadi Balaguer, tocant a la plaça de l'Església, i via internet en directe a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Castelldefels. L'emissora municipal Ràdio Castelldefels també transmetrà el Ple en directe, a través del 98.0 FM i radiocastelldefels.org).

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario