19/9/19

Aquest dissabte es tancarà un tram de l'avinguda Constitució per a celebrar el Dia sense Cotxes de la Setmana de la Mobilitat

Recreació digital de la futura avinguda de la Constitució

Aprofitant el Dia Sense Cotxes,
el dissabte 21 de setembre (de 9.30 a 14 h)
es tancarà el tram de l'avinguda Constitució
comprès entre el carrer Doctor Ferran i la plaça Pau Casals


Castelldefels se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que aquest any se celebra del 16 al 22 de setembre a tot Catalunya amb el lema “Camina amb nosaltres!”. En aquest marc, l'Ajuntament torna a programar la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb un conjunt d'activitats que tenen com a objectiu fomentar els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com ara els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

Una avinguda Constitució, sense cotxes
Aprofitant el Dia Sense Cotxes, el dissabte 21 de setembre es tancarà de 9.30 a 14 hores el tram de l'avinguda Constitució comprès entre el carrer Doctor Ferran i la plaça Pau Casals. Aquell dia, aquesta important via serà ocupada per les persones, que podran gaudir d'activitats esportives, de lleure i jocs infantils. L'objectiu de la iniciativa és que la ciutadania pugui visualitzar l'av. Constitució com a via sense vehicles estacionats a les voreres.
Cal recordar que està prevista una reurbanització de l'avinguda (inclosa en el projecte de reforma de la carretera C-245, entre Castelldefels i Cornellà, aprovat per la Generalitat i redactat per l'AMB). Així, l'av. Constitució es transformarà en un eix cívic, amb l'ampliació de les voreres, la incorporació d'un carril de doble sentit per al bus (en els trams que l'amplada ho permeti) i un carril bici que connectarà amb el de l'avinguda de la Pineda.
 
La avinguda de la Pineda, 
exemple de convivència en l'ús de l'espai públic
Des de la seva obertura, el passat mes de maig, la reformada avinguda de la Pineda s'ha convertit en un bon exemple de convivència en l'espai públic. El vehicle motoritzat comparteix espai amb les bicicleas i els patinets mitjançant el carril bici de doble sentit.
També s'ha donat un major protagonisme al vianant, en reformar i ampliar les voreres, accions que conviden alpasseig ia la relació interpersonal. Aquest model seguirà implantant amb l'execució de projectes com la segona fasede la mateixa avinguda de la Pineda o la reforma del'avinguda Constitució.

www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario