25/9/19

Aquest estiu han arribat més de 346 mil turistes al Baix Llobregat

L’ocupació del Baix Llobregat ha estat superior a la de la província de Barcelona. 
Segons comarques de l’entorn metropolità, només el Maresme registra una major ocupació.
L’estiu de 2019 registra una ocupació del 78%. Amb l’arribada d’un total de 346.211 turistes als establiments hotelers del Baix Llobregat. L’ocupació a l’agost és el millor registre de l’estiu (83%).
La majoria de les reserves als establiments hotelers del Baix Llobregat aquest estiu s’han realitzat online (42%) i la majoria de les reserves són individuals (76%).
En els mesos d’estiu predomina el client procedent de l’estranger (61% procedents de l’estranger i 39% d’Espanya) i creix respecte el passat estiu (de suposar el 59 al 61% aquest estiu).
Catalunya, França, Estats Units i Canadà i Madrid són les principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte l’estiu passat, els clients estatunidencs i canadencs i madrilenys són els que més creixen; els anglesos i catalans, en canvi, són els que més disminueixen.
Les vacances són el principal motiu d’estada (50% del total de l’ocupació) als establiments i negocis continua sent el segon motiu d’estada (39%). Les activitats esportives són el tercer motiu d’estada (6%). Respecte l’estiu passat, augmenta el pes de les motivacions de negocis (+1pp) i vacances (+1pp) i disminueix sobretot altres motius d’estada com reunions familiars o d’amics (-2,4pp).
L’empresariat del Baix Llobregat valora positivament l’ocupació i la marxa del seu negoci aquest estiu. Valoren amb un 8,1 (sobre 10) la marxa del negoci i amb un 8,3 l’ocupació. Les valoracions milloren respecte l’estiu passat.

El preu mitjà dels establiments hotelers aquest estiu és de 82,3€. Les tarifes creixen un 6% respecte l’estiu passat. Juliol és el mes que registra un major creixement tarifari (+10%).
www.laprensamagazine.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario